NBA: Celtics schakelen Hawks met moeite uit

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA was het donderdagavond relatief rustig: er stond maar één wedstrijd op het programma. In de State Farm Arena in Atlanta namen de Hawks het op tegen de Boston Celtics, die één overwinning verwijderd waren van een plekje in de halve finales van de Eastern Conference - en dus de laatste acht in de playoffs.

De Celtics (3-2) gingen in de eerste minuten goed van start, maar de Hawks kwamen vrij snel in de wedstrijd en vanaf dat moment ging het lange tijd gelijk op. Geen van beide ploegen kwam verder dan een handvol punten voorsprong en dus leek het niet ondenkbaar dat Atlanta er zelfs nog een zevende en beslissende wedstrijd uit zou gaan trekken, maar daar hadden de Celtics weinig zin in.

De ploeg van Jaylen Brown (32 punten) en Jayson Tatum (14 assists) kwam met 3:35 op de klokken op drie punten voorsprong dankzij een drietje van Al Horford en dat was het startsein voor het slotoffensief, waarin de Celtics naar een 120-128 zege en dus een 4-2 eindwinst in de serie liepen.

De Celtics mogen het nu op gaan nemen tegen de Philadelphia 76ers, die al bijna een week geleden afrekenden met de Brooklyn Nets. De eerste wedstrijd wordt maandagavond vanaf 01.30u Nederlandse tijd gespeeld in de TD Garden in Boston.