Van de Zandschulp grijpt naast ATP-titel na vier gemiste wedstrijdpunten

Botic van de Zandschulp heeft net naast zijn eerste titel gegrepen op de ATP-Tour. In de finale tegen de Deen Holger Rune kreeg de 27-jarige Nederlander vier wedstrijdpunten, maar verloor uiteindelijk in drie sets van de nummer één van de plaatsingslijst in München: 4-6, 6-1 en 6-7 (3).

Holger Rune had in München de beste start tegen Botic van de Zandschulp. De 27-jarige verloor twee keer zijn service in de openingsset en kon zelf maar één keer de service van de 19-jarige Deen breaken, waardoor Rune de eerste set met 4-6 won.

In de tweede set haalde Van de Zandschulp zijn niveau op, terwijl Rune steeds meer fouten ging maken en pakte de Nederlander de set met overtuigende cijfers 6-1. De Nederlander zette zijn niveau door in de derde set en brak de service van Rune al snel en leek Van de Zandschulp op weg naar zijn eerste ATP-titel zeker nadat Rune een blessurebehandeling aanvroeg. Van de Zandschulp kreeg vier wedstrijdpunten. Telkens wist de 19-jarige Deen die weg te werken en trok er uiteindelijk een tiebreak eruit en daarin was Rune de sterkste.

Hij verdedigede daarmee met succes zijn titel in München. Ook vorig jaar ging de finale tussen Rune en Van de Zandschulp, toen moest de Nederlander opgeven.