Herlings boekt honderdste GP zege op SardiniŽ

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft op Sardinië zijn honderdste Grand Prix zege geboekt. Hij is nog nog maar één zege verwijderd van het record van Stefan Everts, die 101 GP's won.

Herlings werd op Sardinië in beide manches tweede maar was opgeteld toch de beste van de dag. In de eerste manche lag hij lang derde maar na een valpartij van de Zwitser Jeremy Seewer schoof hij op naar de tweede plaats. De Spanjaard Jorge Prado kon hij echter niet meer bedreigen. In de tweede manche had Herlings een slechte start en lag op een gegeven moment zelfs veertiende. Een sterkte inhaalrace bracht hem tot de vierde plaats en in de slotronde passeerde hij met één inhaalactie Maxime Renaux en Romain Febvre. De zege ging in die manche naar Glenn Coldenhoff.

Het was voor Herlings zijn eerste zege sinds november 2021 toen hij de Grote Prijs van Mantova in Italië won. Vorig jaar miste hij het hele seizoen door blessures. In het WK bezet Herlings nu de tweede plek met 93 punten, Prado gaat met 100 punten aan de leiding.