FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 26 maart 2023

Herlings boekt honderdste GP zege op SardiniŽ

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft op Sardinië zijn honderdste Grand Prix zege geboekt. Hij is nog nog maar één zege verwijderd van het record van Stefan Everts, die 101 GP's won.

Herlings werd op Sardinië in beide manches tweede maar was opgeteld toch de beste van de dag. In de eerste manche lag hij lang derde maar na een valpartij van de Zwitser Jeremy Seewer schoof hij op naar de tweede plaats. De Spanjaard Jorge Prado kon hij echter niet meer bedreigen. In de tweede manche had Herlings een slechte start en lag op een gegeven moment zelfs veertiende. Een sterkte inhaalrace bracht hem tot de vierde plaats en in de slotronde passeerde hij met één inhaalactie Maxime Renaux en Romain Febvre. De zege ging in die manche naar Glenn Coldenhoff.

Het was voor Herlings zijn eerste zege sinds november 2021 toen hij de Grote Prijs van Mantova in Italië won. Vorig jaar miste hij het hele seizoen door blessures. In het WK bezet Herlings nu de tweede plek met 93 punten, Prado gaat met 100 punten aan de leiding.

Langlaufers sluiten World Cup-seizoen af, 20e zege Klśbo en eindwinst Weng

In het Finse Lahti is dit weekeinde het World Cup-seizoen voor de langlaufers afgerond. Er stonden nog drie dagen aan wedstrijden op het programma, met een teamsprint op vrijdag, individuele sprint op zaterdag en de massastarts op zondag.

Teamsprint vrije stijl vrouwen
Nadat iedereen twee rondes had afgewerkt, en er dus nog één moest, waren er nog negen teams over in de kopgroep, waarbij de nummers één van elk team hun laatste ronde aan konden vangen. Julie Myhre deed dat sterk en gaf voor Noorwegen-1 over aan Anne Kjersti Kalvå, terwijl Emma Ribom (Zweden-1) partner Jonna Sundling op pad stuurde, gevolgd door Jasmi Jönsuu (Finland-1), Lotta Udnes Weng (Noorwegen-2) en Laura Gimmler (Duitsland-1), die respectievelijk Jasmin Kähära, Mathilde Myhrvold en Coletta Rydzek op gang stuurden. Sundling ging er zeer overtuigend vandoor en de Zweedse zege was een feit, terwijl Kalvå plek twee verzilverde. Kähära werd in de slotmeters nog gepasseerd door Rydzek, dus Duitsland-1 werd derde.

Teamsprint vrije stijl mannen
Na de eerste twee rondes van alle teamleden waren er nog negen teams over die goed in de strijd zaten, hoewel de Britten daarna af moesten haken en de Fransen ook gelost werden. Vooral Erik Valnes voor Noorwegen-1 en Francesco de Fabiani voor Italië-1 zaten er lekker bij, waarbij ze het stokje overgaven aan Johannes Høsflot Klæbo en Federico Pellegrino. Die streden uiteindelijk om de overwinning en daarbij was het Klæbo die toch weer gewoon de sterkste was. Winst voor Noorwegen-1 dus, voor Italië-1, terwijl Sindre Bjørnestad Skar - in actie komend met Harald Østberg Amundsen - namens Noorwegen-2 naar de derde plek sprintte door Edvin Anger van Zweden-1, teamgenoot van Marcus Grate, te verslaan.

Sprint klassieke stijl vrouwen
Het werd een volledig Zweeds-Noors onderonsje in de finale: Jonna Sundling, Maja Dahlqvist en Emma Ribom tegen Tiril Udnes Weng, Kristine Stavås Skistad en Ane Appelkvist Stenseth. Voor Dahlqvist was het al feest: doordat Nadine Fähndrich er in de halve finales uit ging was de Zweedse, die wat punten goed moest maken, zeker van de eindzege in de World Cup op de sprint. Sundling en Skistad domineerden wederom het eerste deel van de finale, waarbij Sundling het tempo bepaalde. Skistad haakte echter aan en met een machtig stuk dubbelstokken ging zij naar de overwinning, voor Sundling en Weng, die Dahlqvist net van het podium hield.

Sprint klassieke stijl mannen
Bij de mannen was het beeld nog wat Noorser: Calle Halfvarsson stond als Zweed in de finale tegenover Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes, Even Northug, Sindre Bjørnestad Skar en Harald Østberg Amundsen, vijf Noren dus. Klæbo dook als eerste op de finish af, maar wel met vier man in de slipstream. Die konden echter niet profiteren en zeer overtuigend maakte Klæbo, die de eindzege in de World Cup op de sprint al lang binnen af, het gewoon af, terwijl Halfvarsson een fraaie tweede plek pakte, voor Valnes.

20km massastart klassieke stijl vrouwen
Er bleef vrij lang een forse groep bij elkaar, maar na een kilometer of tien begonnen er toch flink wat af te wapperen. Met vijf kilometer te gaan waren er nog zeven over in de kopgroep: de Noorse Anne Kjersti Kalvå, Kerttu Niskanen en Krista Pärmäkoski uit Finland, Katharina Hennig voor Duitsland en Ebba Andersson, Jonna Sundling en Frida Karlsson namens Zweden. Pärmäkoski moest er in de slotronde als eerste af, terwijl Niskanen als minste sprinter van het stel het tempo hoog hield. Bij het ingaan van de laatste afdaling opende Kalvå de aanval en dat bleek de winnende zet. Winst was voor de Noorse, Sundling sprintte naar de tweede plek en Hennig hield Andersson nog nét van het podium.

20km massastart klassieke stijl mannen
De grote groep bleef ruime tijd bij elkaar, maar richting de helft van de race opende Johannes Høsflot Klæbo zowaar de aanval. Opmerkelijk, want de eindwinnaar van de World Cup pakt zijn massastartzeges doorgaans juist in de eindsprint, maar hij werd ook snel weer teruggehaald. Bij het ingaan van de laatste vijf kilometer waren er nog ruim tien mannen over, hoewel Hugo Lapalus uit Frankrijk even later kotsend afhaakte. In de laatste twee kilometer opende Klæbo nog eens de aanval, maar dit keer met volle overtuiging. Klæbo was gezien en pakte zijn twintigste overwinning van het seizoen, een absoluut record bij de mannen. Landgenoot Pål Golberg sprintte naar de tweede plek, vlak voor de Zweed William Poromää.

Eindstanden
Tiril Udnes Weng was voor de wedstrijd al zeker van de eindwinst in de World Cup, dat had ze op de sprint al veiliggesteld - de Amerikaanse Jessie Diggins kwam er niet echt meer aan te pas in het slotweekeinde, maar hield Kerttu Niskanen nog wel van plek twee af.

Bij de mannen was Johannes Høsflot Klæbo ook al ruimschoots zeker van de eindzege, landgenoot Pål Golberg werd op ruime afstand tweede en ver daarachter werd de Italiaan Federico Pellegrino dan weer derde.

Roglic slaat aanval van Evenepoel af in slotrit en pakt eindzege Ronde van CataloniŽ

Primoz Roglic heeft de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven. In de laatste rit moest hij een voorsprong van tien seconden verdedigen op Remco Evenepoel en deed dat met succes. In de slotcircuit rondom de beklimming van Montjuïc trok Evenepoel en zou de ritzege pakken, maar de eindzege ging naar de Sloveen van Jumbo-Visma.

De slotrit in de Ronde van Catalonië was een traditionele rit met op het einde zes keer de beklimming van Montjuïc. Remco Evenepoel zette zijn ploeg hard aan het werk en nadat de kopgroep van negen werd teruggepakt trok Evenepoel in de aanval. Primoz Roglic en Marc Soler hadden een antwoord op de aanval van de Belgische wereldkampioen en het drietal nam al snel een voorsprong van twintig seconden.

In de voorlaatste ronde deed Evenepoel nog een laatste poging om het algemeen klassement naar zijn hand te zetten, maar hij kon Roglic niet lossen. Soler moest wel passen bij de versnelling van de wereldkampioen. In de laatste ronde reden Evenepoel en Roglic samen naar de finish, waar er niet meer gesprint werd voor de dagzege. Evenepoel pakte de dagzege, maar het eindklassement was voor Roglic.

Results powered by FirstCycling.com

Van Aert gunt Laporte zege in Gent-Wevelgem

Christophe Laporte heeft Gent-Wevelgem gewonnen. In de stromende regen kreeg de Fransman van Jumbo-Visma de zege cadeau van zijn Belgische ploegmaat Wout van Aert. Sep Vanmarcke maakte het podium vol in de Belgische voorjaarsklassieker.

De hele dag moesten de renners in de regen rijden over een parcours van 260 kilometer. Lange tijd reed er een kopgroep van veertien vooruit, maar kregen nooit meer dan vier minuten de ruimte. Na de eerste beklimming van de Kemmelberg ontstond er een mooie achtervolgende groep met onder meer Nathan Van Hooydonck, Christophe Laporte, Mads Pedersen, Ben Turner, Florian Vermeersch, Matej Mohoric en Søren Kragh Andersen. De achtervolgende groep kwam op de plugstreets bij de kopgroep en leek er een mooie situatie ontstaan.

Maar doordat Soudal-Quick Step de slag had gemist zette de Belgische ploeg de scheve situatie recht richting de tweede beklimming van de Kemmelberg, maar het was Jumbo-Visma die op de kasseibeklimming doortrok. Wout van Aert begon aan kop van de beklimming en alleen Laporte kon zijn Belgische ploeggenoot volgen. De twee hadden direct een voorsprong van twintig seconden en bouwde die vervolgens stelselmatig uit, mede doordat er achter hun geen goede samenwerking was tussen de andere ploegen.

Op de derde en laatste beklimming van de Kemmelberg was Van Aert de sterkste, maar op de top van de kasseibeklimming wachtte de Belgische kopman van Jumbo-Visma op zijn Franse ploeggenoot en reden samen naar de finish. Aan de finish had het tweetal een voorsprong van twee minuten, waarna Van Aert besliste dat Laporte Gent-Wevelgem mocht winnen. Van Aert werd tweede en in de achtergrond maakte Vanmarcke het podium compleet. De Belgische veteraan won een sprintje voor Frederik Frison en Mads Pedersen.

Results powered by FirstCycling.com

Peiling Tweede Kamer; of BBB of Lijst Omtzigt nu de grootste partij

De politieke aardschuiving, zoals die recent zichtbaar werd bij de Provinciale Statenverkiezingen, zet door. In de nieuwste peiling van Maurice de Hond is te zien dat als het kabinet nu valt, BBB vermoedelijk met zo'n 33 zetels de VVD met vlag en wimpel zal verslaan bij de Tweede Kamerverkiezingen. 

Echter, als Pieter Omtzigt meedoet aan deze verkiezingen zal BBB 16 zetels aan Omtzigt kwijtraken en eindigt Omtzigt als grootste partij met 38 zetels volgens de peiling van dit weekend.

Zit er een samenwerking BBB met lijst Omtzigt aan te komen? Caroline van der Plas (BBB) ziet een samenwerking met hem wel zitten. Ze nodigt Omtzigt uit voor een gesprek om over een mogelijke (gedeeltelijke) samenwerking te spreken. "Het is aan hem zelf wat hij wil. Pieter is een knettergoed kamerlid, natuurlijk wil je hem er bij hebben", zo zei Van der Plas bij WNL op Zondag.

Ook heeft De Hond gevraagd of men de stikstofdoelstelling wilde vervroegen naar 2030, laten op 2035, later dan 2035 of helemaal laten vervallen. 

De tabellen met uitkomsten zijn hier in zijn geheel te zien.

Nog wat polls met 'aardige weetjes' van eerder deze week:

'Nieuwe memes geboren!'

In Parijs duren de protesten tegen de pensioenhervorming voort en de demonstraties worden ook steeds geweldadiger.

De 'nuchtere fransman' trekt zich niet van de rellen aan en gaat gewoon met het gezin uit eten, terwijl het niet opgehaalde huisvuil in de omgeving in de hens is gezet.

Nieuwe memes zijn geboren!

Bagnaia domineert Grand Prix van Portugal, Marquez kegelt thuisheld onderuit

Het MotoGP-seizoen is zondag écht van start gegaan op het circuit van Portimão. Na de sprint op zaterdag werd zondag dan echt de Grand Prix van Portugal verreden, wat flink wat stof tot discussie opleverde en nét achter het podium ook een hele mooie strijd.

We begonnen met polesitter Marc Marquez, Francesco Bagnaia en Jorge Martin op de eerste startrij, gevolgd door Miguel Oliveira, Jack Miller, Maverick Viñales, Marco Bezzecchi, Luca Marini en Johann Zarco. Oliveira kende een topstart en nam de leiding, voor Martin, Bagnaia, een zeer agressieve Marquez, Viñales, Miller en Bezzecchi.

Vroeg in de race probeerde Marquez weer eens op zijn tegenwoordig kenmerkende véél te agressieve manier Martin in te halen, waarbij hij uiteraard te laat remde, tegen Martin aan kwam en Oliveira hard onderuit beukte. De Portugees leek daarbij geblesseerd te raken, voor Marquez was de race ook klaar, gevolgd door een striemend fluitconcert door het thuispubliek - Martin ontsnapte, maar zakte wel dik tien plekken terug.

Bagnaia had na de commotie de leiding in handen en kreeg de opmerkelijk sterke Viñales achter zich aan, terwijl Bezzecchi en Alex Marquez in de achtervolging konden. Richting de slotfase werkte Bagnaia zich een beetje los van Viñales, die ook redelijk eenzaam zijn rondjes afwerkte. Bezzecchi deed dat op plek drie ook, Alex Marquez vocht een harde strijd uit om de vierde plek tegen vooral de KTM's van Brad Binder en Miller.

De overwinning van Bagnaia kwam niet echt meer in gevaar, Viñales werd tweede en Bezzecchi completeerde het podium. De felle strijd om plek vier werd gewonnen door Zarco, voor Alex Marquez, Binder en Miller.

EK-kwalificatie: Spanje met 3-0 langs Noorwegen, Turkije wint in ArmeniŽ

De kwalificatie voor het EK voetbal van volgend jaar is in volle gang en ook op zaterdagavond stonden er weer de nodige wedstrijden op het programma. In drie groepen ging de kwalificatie van start, zondag gaat men verder met de eerste groepen die hun tweede speelronde afwerken.

Groep A ging van start met een duel tussen Schotland en Cyprus, waarbij de thuisploeg de bovenhand had. John McGinn opende na ruim twintig minuten de score, maar daarna duurde het wel erg lang voor er weer wat te juichen viel: pas na 87 minuten gooide Scott McTominay de boel op slot, in blessuretijd ook nog gevolgd door de 3-0.

Spanje begon in Malaga met een wedstrijd tegen Noorwegen, dat het moest doen zonder superster Erling Håland. Daniel Olmo was na een klein kwartier al trefzeker, maar daar bleef het lang bij. Pas in het laatste kwartier werd er weer gescoord, twee keer zelfs: de vrij oude debutant Joselu scoorde zijn eerste twee interlandgoals.

Armenië kreeg in groep D bezoek van Turkije, een ietwat beladen duel met het oog op de geschiedenis. Ozan Kabak deed de Armeniërs na tien minuten al een eigen goal cadeau, maar Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü trok de stand na dik een half uur weer gelijk. Twintig minuten na rust bracht Muhammed Aktürkoglu de Turken op voorsprong en daar bleef het bij in Yerevan.

Kroatië begon prima door in eigen huis na een half uur op voorsprong te komen tegen Wales, met dank aan Andrej Kramaric. De Welshmen gaven echter niet op en diep in blessuretijd leverde Kroatië toch nog twee punten in: Nathan Broadhead trok de stand gelijk en tekende voor de 1-1 eindstand.

Wit-Rusland speelde haar eerste 'thuiswedstrijd' in het Servische Novi Sad, waar Zwitserland de tegenstander was. Renato Steffen maakte duidelijk dat er voor de Wit-Russen weinig te zoeken viel: binnen een half uur had hij een hattrick in het doel liggen. Granit Xhaka maakte er na een dik uur nog 0-4 van en via Mohamed Amdouni kwam de eindstand op 0-5.

In de politiek nogal beladen groep speelden ook twee andere controversiële landen tegen elkaar: Israël en Kosovo. In Tel Aviv opende Eli Dasa de score, maar de eerste Ethiopisch-Joodse aanvoerder ooit deed dat wel in het verkeerde doel. Kort na rust was Dor Peretz wél in het juiste doel trefzeker en wel in het stadion van zijn Maccabi Tel Aviv, maar het bleef wel bij die 1-1.

Andorra kreeg tot slot bezoek van Roemenië, dat dankzij Dennis Man na een dik half uur op voorsprong kwam. Kort na de rust scoorde Denis Alibec en bij die wat magere 0-2 bleef het.

Moto2-coureur Acosta zeer overtuigend in Portugal, Nederlanders finishen niet

Ook in de Moto2 is het nieuwe seizoen zondag van start gegaan. Op het circuit van Portimão werd de Grand Prix van Portugal verreden, met twee Nederlanders op de startgrid, hoewel dat niet al teveel succes opleverde.

Filip Salac vertrok van poleposition, naast Aron Canet en Pedro Acosta en voor Celestino Vietti, Manuel Gonzalez en Jeremy Alcoba. Bo Bendsneyder had een prima tiende startplek, Zonta van den Goorberg startte als achttiende. Bendsneyder vertrok prima en won een paar plekken, maar aan het eind van ronde één ging hij onderuit.

Acosta kende ondertussen een sterk begin en nam de leiding, voor Canet en Salac. De Tsjech haakte een beetje af, maar Acosta en Canet sloegen een klein gaatje naar Tony Arbolino en Gonzalez, terwijl Salac met Albert Arenas in de achtervolging kon. Arenas kon dat tempo toch ook niet echt aan, dus moest Arbolino alleen de derde plek vast zien te houden.

In de slotronden nam Acosta met ogenschijnlijk speels gemak afstand van Canet, terwijl Arbolino de derde plek over de streep trok, voor Salac en Gonzalez. Bendsneyder finishte dus niet, Van den Goorbergh kwam uiteindelijk ook niet aan de finish.

Amerikaanse president Biden belooft federale steun na Tornado-verwoestingen

Na de verwoestende tornado in de Amerikaanse staten Alabama en Mississippi beloofde president Biden financiële hulp voor wederopbouw.

Volgens autoriteiten zijn minstens 26 mensen omgekomen in de orkaan. Talloze mensen raakten gewond. Op tv-beelden zijn verwoeste huizenblokken, omgevallen auto's en ontwortelde bomen te zien. Tienduizenden mensen werden afgesloten van elektriciteit.

De Amerikaanse weerdienst heeft ook voor vandaag noodweer voorspeld. De meteorologen waarschuwen voor zware onweersbuien met hagelstenen met de grootte van kippeneieren. 

Uitlatingen politiemedewerkers aanleiding voor nader onderzoek

Op social media circuleren beelden die recent gemaakt zijn vanuit een busje rijdend door Parijs waarbij de inzittenden zich zeer ongepast uitspreken over wat zij om zich heen zien.

Deze zes inzittenden bleken politiemedewerkers te zijn die samen in privétijd de wedstrijd van het Nederlands Elftal hadden bezocht. Janny Knol, politiechef Oost-Nederland: “Als politie zijn wij erg geschrokken van deze beelden en uitlatingen, want wij willen een politie zijn van én voor iedereen. Het gedrag van deze collega’s, ook al waren ze in privétijd, past hier niet bij en is volstrekt onacceptabel.”

Er wordt door de afdeling VIK (Veiligheid, Integriteit en Klachten) van de politie een onderzoek ingesteld naar de uitlatingen en betrokkenheid van deze politiemedewerkers. Lopende dit onderzoek zijn zij per direct buiten functie gesteld.

Artsen waarschuwen voor risico's vapen

Een groep artsen is afgelopen week gestart met een TikTokaccount waarop jongeren worden gewaarschuwd voor de risico's van vapen. Dit doen ze omdat er op het socialmediaplatform veel influencers te zien zijn die een e-sigaret gebruiken, en daarmee jonge volgers op ideeën kunnen brengen. Bij Jellinek zien ze dat er vooral veel onwetendheid is over vapen en de schadelijke gevolgen ervan. Steeds meer scholen, sportclubs en ouders kloppen bij de instelling voor verslavingszorg aan met vragen. Zo meldt AT5

"Alle nicotinehoudende producten moet je gewoon verbieden op het schoolplein", zegt Jacqueline Krouwel van Jellinek stellig. En daar valt ook de e-sigaret onder. Of shisha pen, vape of vaper. Bij Jellinek kloppen steeds meer scholen, ouders en jeugdinstellingen aan voor voorlichting. "Over hoe ze hun beleid kunnen inrichten, dus alle nicotinehoudende producten verbieden. Maar we geven ook voorlichting aan ouders. Over hoe herken je het nou als je kind het in zijn of haar rugzak heeft zitten. Sommigen denken zelfs dat het een marker is."

Via TikTok willen de artsen in gesprek met een Nederlandse TikTokkers die regelmatig vapend te zien zijn. Om ze te waarschuwen dat ze door de filmpjes een verlengstuk zijn van de tabaksindustrie. Krouwel van Jellinek vindt het een goede actie, want de invloed van de influencers op de veelal jonge volgers is groot. 

Geen smaakjes meer
Volgens Jellinek heeft tien procent van de Nederlandse jongeren vapen weleens geprobeerd. Vanaf 1 oktober worden alle smaken voor e-sigaretten uit de handel genomen. Vloeistoffen van vapes mogen dan alleen nog maar naar tabak smaken. Ook mogen de vapes er dan niet meer blits uitzien, met kleurtjes en glitters en zo. Volgens Krouwel wordt de e-sigaret voor jongeren dan een stuk minder aantrekkelijk. "Dat weten we zeker. Op het moment dat je het minder aantrekkelijk maakt en minder gericht op jongeren, gaan minder mensen het doen."

Holgado wint fraaie Moto3-seizoensopener, Veijer maakt indrukwekkend debuut

Op het circuit van Portimão hebben de jongelingen in de Moto3 zondag het seizoen geopend met de Grand Prix van Portugal. Dat werd een heerlijke seizoensopener, waarbij ook de nieuwste Nederlander in de GP's grote indruk wist te maken.

Ayumu Sasaki startte vanaf poleposition, met de zeer indrukwekkende Red Bull Rookies- én JuniorGP-kampioen José Antonio Rueda naast zich. Joel Kelso completeerde de eerste startrij, voor Daniel Holgado, Ivan Ortola en David Alonso - de 18-jarige Nederlander Collin Veijer, de enige in het veld die zijn GP-debuut gaat maken, startte vanaf een zeer knappe veertiende plek.

Kelso kwam de eerste ronde door als leider, voor Holgado, Sasaki, Xavier Artigas, Ortola en Stefano Nepa, terwijl Veijer prima stand hield rond het randje van de punten. Zoals gebruikelijk in de Moto3 bleef een behoorlijk forse groep bij elkaar, waarbij de posities ook om de bocht weer wisselden - onder meer Sasaki, David Muñoz en Holgado kwamen ook voorin te rijden.

Naarmate de finish in de buurt kwam werd er harder geknokt, maar vooral Holgado leek bijzonder sterk. Nadat de Spanjaard de leiding pakte stond hij die niet meer af en dus pakte hij zijn allereerste GP-zege. Muñoz knokte zich naar plek twee, Moreira slipstreamde vlak voor de finish nog langs Rueda naar plek drie, zijn eerste podiumplaats. Veijer reed een sterke race en debuteerde met een indrukwekkende twaalfde plek, terwijl Kelso na de race nog fors crashte door ietwat dom achterop de juichende Holgado te knallen.

Evans wint heerlijke ePrix in S„o Paulo, Frijns keert terug

In de straten van São Paulo, om precies te zijn bij het Sambódromo aldaar, is zaterdagavond de vijfde ePrix van het seizoen in de Formule E verreden. Daarin werd behoorlijk fel gevochten, vooral in de allerlaatste meters was het nog razendspannend op het Braziliaanse asfalt.

Poleposition was voor Penske-coureur Stoffel Vandoorne, met de Porsche van Antonio Felix da Costa naast zich. Op rij twee stonden Jaguar-coureur Mitch Evans en Edoardo Mortara met zijn Maserati, voor Nick Cassidy van Envision en McLaren-rijder Jake Hughes - Robin Frijns, teruggekeerd na een polsbreuk vroeg in het seizoen, startte vanaf de twintigste plek.

Vandoorne kende een uitstekende start en werd gevolgd door Da Costa, Evans, Cassidy, Jean-Eric Vergne en Hughes - Mortara tikte Evans van achteren aan en liep dusdanig veel schade op dat hij de pitstraat in moest. Da Costa nam de leiding even over, maar Vandoorne sloeg snel terug. Na negen ronden kwam Sascha Fenestraz stil te staan, waardoor de safety car de baan betrad.

Na een paar ronden safety car konden we door, met Vandoorne, Evans, Cassidy, Da Costa, Vergne en Sam Bird voorop. Da Costa ging er lekker tegenaan en pakte snel twee plekken, terwijl Cassidy ook langs Evans ging. Diezelfde Cassidy gaf even extra gas om zijn Attack Mode te pakken, waardoor hij op plek twee terecht kwam, maar al snel langs Vandoorne naar de leiding reed.

Stilvallen van Jake Dennis zorgde voor een nieuwe safety car-situatie, waarna we met Cassidy, Da Costa, Vandoorne en Evans voorop verder gingen. Cassidy en Vandoorne pakten hun laatste Attack Mode gelijk, Da Costa en Evans volgden een ronde later. Niet veel later maakte Da Costa een fout, waardoor hij een bocht miste en terugviel naar de zevende plek.

Cassidy had na de Attack Modes de leiding terug in handen, Evans en Vandoorne volgden en Pascal Wehrlein reed inmiddels op een uitstekende vierde plek, maar zakte wat terug na het pakken van zijn laatste Attack Mode. Bird ging ondertussen langs Vandoorne naar de derde plek en niet veel later nam Evans de leiding over van Cassidy. In een geweldige laatste ronde deed Cassidy nog een ultieme poging, maar dat lukte nét niet: Evans pakte de winst, een fractie van een seconde voor Cassidy en Bird - Frijns eindigde als vijftiende.

FOK! Wat een weer: regen in het zuiden, droog in het noorden

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goede morgen!

In het zuiden regent het vandaag aardig door, onder de lijn Amsterdam - Enschede. Daarboven is het droog en is wellicht de zon nog even te zien. In de loop van de middag pas wordt het droog vanuit het zuidwesten. De wind wordt steeds wat krachtiger tot krachtig of vrij krachtig. De temperatuur komt uit op 8 graden.

Vanavond wordt het dan ook in Limburg droog, vanacht klaart het op en daalt de temperatuur naar het vriespunt in het oosten tot 5 graden langs de kust. Morgen (winterse) buien en de zon in het westen. Maar daarover, je raadt het al, lees je morgen meer. Tot dan!

Een onstuimige kust bij Harlingen. (Foto: aloa)
Een onstuimige kust bij Harlingen. (Foto: aloa)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                                          
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Random Pics van de Dag #946
©FOK.nl e.a.