Diablo IV nu voor iedereen speelbaar, wachtrijen gegarandeerd

De open bèta van Diablo IV is officieel van start gegaan. Al vanaf eergister kon de game gepreload worden en sinds een paar uur kunnen gamers op alle relevante platforms het spel uitproberen.

Vorig weekend konden mensen die voor Diablo IV een preorder hadden staan al een lang weekend met de game aan de slag. Onze eigen bevindingen daarvan kun je hier teruglezen. In de closed bèta van vorig weekend konden we alleen met de Barbarian, de Rogue en de Sorcerer aan de slag, daar komen dit weekend de Necromancer en de Druid bij.

Het was vorig weekend al druk op met name de vrijdagavond met soms enorme queues, dat is nu nog een stukje erger: Na een wachtrij van 80 minuten kon ondergetekende 10 minuten spelen waarna de verbinding met de server verbrak en een nieuwe queue gepresenteerd kreeg van 150 minuten. Afijn, het is wellicht zinvol om een andere activiteit achter de hand te houden en niet je avond af te stemmen op het spelen van Diablo IV. Naar verwachting zal het naarmate het weekend vordert beter gaan.

Diablo IV verschijnt op 6 juni dit jaar, voor Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4, PlayStation 5 en PC.