Feyenoord voorkomt met laat doelpunt nederlaag tegen Shakhtar Donetsk

Feyenoord is het tweeluik tegen tegen Shakhtar Donetsk in de achtste finales van de Europa League begonnen met een gelijkspel. In het eerste duel tegen de Oekraïense ploeg werd het 1-1.

Feyenoord was het gehele duel beter dan Shakhtar Donetsk en toch leek de Oekraïense ploeg er met de overwinning vandoor te gaan in Warschau. In de 79ste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong uit een corner. Yaroslav Rakitskyi verlengde een hoekschop met zijn rug en ging voorbij Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther. Toch haalde Feyenoord nog een resultaat. Twee minuten voor tijd maakte Ezequiel Bullaude toch de gelijkmaker. De Argentijnse invaller kopte een voorzet van van Igor Paixão binnen en zorgde voor de verdiende 1-1.

Daardoor begint Feyenoord volgende week met een goede uitgangspositie aan de return van volgende week. Bij winst tegen Shakhtar Donetsk plaatst de Rotterdamse ploeg zich voor de laatste acht van de Europa League.