Freestyleskiester Gu slaat dubbelslag in halfpipe, Sallinen en Ferreira winnen ook

De beste freestyleskiërs ter wereld, wat de halfpipe betreft in elk geval, streken deze week neer in het Canadese Calgary. Daar stonden twee wedstrijden op het programma in de halfpipe, met twee winnaars bij de mannen en één dominante vrouw.

Mannen
In de eerste wedstrijd noteerde Jon Sallinen in de eerste twee finaleruns een mislukte score, maar in de derde run haalde de Fin stevig uit: 96,00 punten. Dat bleek genoeg om thuisfavoriet Brendan Mackay (94,50) van de winst af te houden, terwijl Mackay's landgenoot Simon d'Artois met 93,00 punten de derde podiumplek pakte, nét voor de Amerikaan Alex Ferreira (92,50).

In wedstrijd twee kwam Ferreira in de tweede finalerun tot 94,50 punten, wat genoeg bleek te zijn voor de overwinning. Zijn landgenoot Birk Irving pakte met 93,00 punten een prima tweede plek, voor de 90,50 punten van de Canadees Noah Bowman.

Vrouwen
De Chinees-Amerikaanse Eileen Gu was in al haar drie finaleruns goed genoeg om de winst te pakken, met 95,00 was de tweede uiteindelijk de beste. Ook in run drie kwam ze tot die score, terwijl run één 90,00 opleverde. De Canadese Rachael Karker werd tweede met 89,00 punten, ruim voor de 77,25 van de Amerikaanse Hanna Faulhaber.

Ook in de tweede wedstrijd stond er geen maat op Gu, die wederom met al haar drie runs gewonnen zou hebben. De 93,50 uit de tweede run was de beste, Karker werd met 85,50 punten opnieuw tweede. Dit keer was plek drie voor de Chinese Zhang Kexin, die tot 81,75 punten kwam.