Tennisster Hartono naar hoofdtoernooi Australian Open

Tennisster Arianna Hartono heeft zich als enige Nederlandse vertegenwoordiger via de kwalificaties geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Australian Open. De nummer 237 van de wereld rekende in de laatste ronde af met de Braziliaanse Laura Pigossi (WTA-113). Voor Hartono wordt het haar tweede optreden op een Grand Slam-toernooi, nadat ze in Melbourne vorig jaar in ronde één verloor van de Amerikaanse Amanda Anisimova.

Door haar service twee keer in te leveren bij Pigossi, raakte Hartono de eerste set kwijt, maar in set twee sloeg ze met een break op 2-1 terug, om dat met een tweede break op 5-2 af te maken. In de beslissende derde set plaatste Hartono weer een break, om die gelijk weer weg te geven, maar op 5-4 maakte ze het alsnog af: 3-6, 6-2, 6-4.

Eva Vedder, Arantxa Rus en Suzan Lamens lagen er in de kwalificaties allemaal al vroegtijdig uit, net als Tim van Rijthoven en Gijs Brouwer bij de mannen. Nederland zal in het enkelspel in het hoofdtoernooi in Melbourne vertegenwoordigd worden door Hartono, Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp.