Mogelijke staatsgreep Duitsland voorkomen, 25 arrestaties

De Duitse veiligheidsdiensten hebben vandaag mogelijk eeen staatsgreep verijdeld zo meldt onder andere het Algemeen Dagblad. Hierbij werd één persoon, Prins Heinrich Reuss XIII, in het bijzonder in de gaten gehouden. Na een geslaagde coup had de adellijke vastgoedondernemer uit Frankfurt het keizerschap van Duitsland willen opeisen.

Afgelopen dag hielden zo'n 3.000 commando's en rechercheurs behoorlijk huis in ons buurland. Vanaf 06:00 uur vanmorgen vonden er doorzoekingen plaats bij 137 woningen en kantoren in 11 Duitse deelstaden. In totaal werden er 25 arrestaties verricht. Het grote brein achter de geplande staatsgreep zou dus Prins Heinrich Reuss XII zijn, die als doel had het rehabiliteren van het oude Duitse Keizerrijk uit 1871. 

Alle 52 verdachten zijn volgens het AD gelieerd aan de terroristische Reichsbürger-beweging. Dit is een extreemrechts clubje dat dat de Duitse Bondsrepubliek veracht en beweert dat ze bestuurd wordt door de geallieerden en dus geen soevereine staat is. Reuss zou de 'gedroomde keizer' van het koninkrijk Pruisen zijn.