Uitslag FC Utrecht - Sparta

Trainer Henk Fraser heeft zondag met FC Utrecht zijn oude ploeg Sparta Rotterdam pijn gedaan. In de Galgenwaard wonnen de Domstedelingen met 3-1.

FC Utrecht kwam al snel op voorsprong tegen Sparta. Na een fraaie aanval was Daishawn Redan het eindstation en het was zijn eerste doelpunt in tien wedstrijden. De Rotterdammers gingen op zoek naar de gelijkmaker en valk voor rust leek Sparta de gelijkmaker te maken via Sven Mijnans, alleen werd die afgekeurd vanwege hands van Tobias Lauritsen.

Net zoals in de eerste helft scoorde FC Utrecht ook vroeg in de tweede helft. Uit een corner scoorde Anastasios Douvikas de 2-0. Sean Klaiber zorgde voor de beslissing door van afstand raak te schieten en de 3-0 op het scorebord te zetten. Joshua Kitolano deed nog iets terug voor Sparta door de 3-1 binnen te koppen, maar daarna vielen er geen doelpunten meer, waardoor Utrecht de drie punten pakte.

Door de zege stijgt FC Utrecht naar de zevende plaats en staan daarmee nog twee punten achter op Sparta, dat een plaatsje hoger staat op de ranglijst.