Feyenoord wint met speels gemak van Sturm Graz in Europa League

Feyenoord heeft zich donderdag in de Europa League op goed hersteld van de kansloze nederlaag van vorige week tegen Lazio Roma. In de Rotterdamse Kuip stond het bij rust al met 4-0 voor en zou uiteindelijk met 6-0 winnen van Sturm Graz.

Feyenoord kwam al vrij snel op voorsprong in eigen huis. Binnen tien minuten opende Alireza Jahanbakhsh de score, waarna Dávid Hancko, Danilo en opnieuw Jahanbakhsh voor rust wisten te scoren. Ook in de tweede helft was Feyenoord duidelijk de betere tegen het Oostenrijkse Sturm Graz en zou het uiteindelijk met 6-0 winnen. Na rust leek Jahanbakhsh zijn derde van avond te maken, die werd nog afgekeurd. Maar niet veel later maakte Santiago Giménez alsnog voor 5-0 en ook Oussama Idrissi pikte zijn doelpuntje mee.

In het andere groepsduel ging Lazio zeer verrassend met 5-1 onderuit bij FC Midtjylland. Daardoor hebben alle ploegen nu drie punten na twee wedstrijd, maar goed Feyenoord aan de leiding vanwege het doelsaldo.