Apple kondigt Apple Watch Ultra aan

Naast updates voor de standaard APple Watch en Apple Watch SE heeft Apple vandaag Apple Watch Ultra aangekondigd, met een nieuw design en een groot aantal features voor duursport, ontdekkingsreizen en avontuur. Bij de Apple Watch Ultra horen ook drie nieuwe bandjes: de Trail Loop, Alpine Loop en Ocean Band.

De Apple Watch Ultra heeft een titanium kast van 49 mm en een platte voorkant van saffier, met daaronder een groot en helder display. Met een aanpasbare actieknop heb je meteen toegang tot een groot aantal handige features. Bij normaal gebruik gaat de batterij van de Apple Watch Ultra 36 uur mee. En met de nieuwe instellingen voor energiebesparing gaat de batterij tot wel 60 uur mee. De wijzerplaat Wegwijzer is speciaal ontworpen voor het grotere display van de Apple Watch Ultra. Deze wijzerplaat heeft namelijk een ingebouwd kompas en ruimte voor maximaal acht complicaties.

De volledig vernieuwde Kompas-app in watchOS 9 geeft nog meer informatie. Met kompasroutepunten kun je snel en makkelijk een locatie of een nuttige plaats direct in de app markeren. Je kunt een routepunt plaatsen door op de actieknop of het symbool voor kompasroutepunten te tikken. Tik vervolgens op het symbool dat verschijnt om dit routepunt te bewerken. De complicatie Routepunten kompas wordt in realtime bijgewerkt, met zowel de richting van het punt als de afstand ernaartoe. Backtrack maakt gebruik van gps-gegevens om een pad weer te geven van waar je bent geweest, wat handig is als je de weg kwijt bent of gedesoriënteerd bent en de weg terug wilt vinden

Apple Watch Ultra is gemaakt voor watersporten, waaronder extreme activiteiten als kitesurfen en wakeboarden. Ook duikers kunnen hem gebruiken, de nieuwe Oceanic+-app ondersteunt een diepte van maximaal 40 meter. Voor al deze onderwateravonturen heeft Apple Watch Ultra een gradatie van 10 ATM (100 meter). Ook voldoet Apple Watch Ultra aan EN13319, een internationale standaard voor duikaccessoires als dieptemeters, die wereldwijd wordt gebruikt door duikers. Verder biedt Oceanic+ een gepersonaliseerd gebruikersprofiel, rapporten over lokale duikomstandigheden en een duiklogboek dat je met familie en vrienden kunt delen en dat automatisch met iPhone wordt gesynchroniseerd.

Apple Watch Ultra is vanaf vandaag te bestellen en ligt vanaf vrijdag 23 september in de winkel. Apple Watch Ultra kost € 999. WatchOS 9 is vanaf maandag 12 september beschikbaar voor Apple Watch Series 4 en nieuwere modellen.

Apple Watch Ultra