Herrada blijft jagend voor en wint zevende etappe Vuelta

Jesús Herrada heeft de zevende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De 32-jarige Spanjaard die uitkomt voor Cofidis maakte deel uit van een vroege kopgroep, die net uit handen bleef van het jagende peloton. Herrada won net voor de Italiaan Samuele Battistella.

Na een lange, glooiende aanloop wachtte ongeveer 75 kilometer voor de finish, een lange beklimming van de eerste categorie van maar liefst negentien kilometer, waarna het in licht dalende lijn naar de finish ging. Kans voor sprinters die goed een klim overkunnen of voor de vroege vluchters.

Vrij snel in de etappe ontstond er een kopgroep van zes renners. Jimmy Janssens, Battistella. Omer Goldstein, Herrada, Harry Sweeny en Wright waren de namen en namen al snel een voorsprong van drie minuten, waarna in het peloton de ploegen van Mads Pedersen en Kaden Groves in het peloton begonnen te rijden. Lange tijd bleef de voorsprong stabiel en ook op de beklimming van de eerste categorie bleef de voorsprong hangen rond de drie minuten.

Ondanks dat meerdere ploegen de achtervolging op de kopgroep inzetten bleven ze het peloton net voor, waarna Herrada het in de sprint afmaakte, voor Battistella en Fred Wright. Remco Evenepoel blijft aan de leiding in het algemeen klassement.