NASCAR-coureur Elliott wint thuisrace in Atlanta

Op de Atlanta Motor Speedway is zondagavond alweer de negentiende race van het jaar in de NASCAR Cup Series verreden. Op de 'kleine superspeedway' van Atlanta was het de hele race spannend, met hoge snelheden en zeer weinig ruimte tussen de auto's.

We begonnen de race met Chase Elliott, Ross Chastain, Kyle Larson en Tyler Reddick voorop. In een verder niet al te enerverende eerste stage pakte Elliott de stagewinst, voor Alex Bowman en Chastain.

In de tweede stage gingen Ty Dillon, Chris Buescher en BJ McLeod in het achterveld in de rondte, wat met Martin Truex voorop voor een caution zorgde. Niet heel veel later ging het voorin ook fout: Chastain duwde Truex in de rondte en ook Larson klapte de muur in.

De pitstopplannen werden door de caution flink door elkaar geschud: niet iedereen kwam binnen en zo ging Ricky Stenhouse naar de leiding. Een spin van Buescher zorgde voor een onderbreking, maar met William Byron vooop konden we relatief snel weer door.

Chase Briscoe was de volgende die met een klapband over de baan gleed: caution. Met Elliott voorop leken we de stage racend af te ronden, tot Bowman spinde en voor een caution zorgde. Elliott won de stage zo vrij simpel, voor Reddick.

Met Austin Cindric en Aric Almirola voorop konden we door, hoewel het niet lang duurde: onder meer Bubba Wallace, Brad Keselowski, William Byron en Reddick waren bij een flink incident betrokken. Erik Jones en Chastain reden bij de volgende herstart voorop, met dik tachtig ronden te gaan.

Kyle Busch en Cody Ware gingen in het achterveld in de rondte en zorgden voor een nieuwe caution, waarna we nota bene met Corey LaJoie voorop verder konden. Het ging even goed, tot Christopher Bell door het gras stuiterde en een nieuwe caution veroorzaakte.

Elliott en Truex hadden bij de herstart de eerste posities in handen, er stonden nog negentien ronden op de teller. Het duurde niet lang voor het weer fout ging: Denny Hamlin werd in de rondte getikt door, wie anders, Chastain.

Met Truex en LaJoie voorop en Elliott met Chastain op rij twee werd het groen weer gezwaaid voor inmiddels nog acht ronden, tot Hamlin en Joey Logano elkaar raakten: caution. LaJoie had de leiding bij de herstart, voor Truex en met drie ronden op de teller.

Elliott ging snel voorbij LaJoie en dat bleek hem de winst op te leveren: in de laatste ronde klapte LaJoie's band, wat een kettingreactie veroorzaakte met flink veel schade. Elliott won zo, voor Chastain en Cindric.