Tennisser Ebden wint en verliest Wimbledon-finales, Tsjechische dames pakken titel

Op het heilige gras van Wimbledon zijn ook de dubbelspelfinales inmiddels afgewerkt. Twee van de drie waren niet echt spannend, de derde was dat zeer zeker wel tot aan de laatste set.

Gemengd dubbelspel
Neal Skupski en Desirae Krawczyk wonnen vorig jaar de titel en ook nu stond het Brits-Amerikaanse duo in de finale. Daarin troffen ze de Australiërs Matthew Ebden en Samantha Stosur, maar die waren niet echt een partij: 6-4, 6-3, misschien wel de makkelijkste wedstrijd van het toernooi voor de kampioenen.

Mannendubbelspel
Matthew Ebden kreeg een herkansing, na de verloren gemengde finale, en wel met landgenoot Max Purcell. De Aussie's namen het op tegen de Kroatische veteranen Nikola Mektic en Mate Pavic, de regerend kampioenen. Ebden en Purcell hadden onderweg naar de finale acht matchpoints overleefd en waren duidelijk van plan om er niet nog meer goed te hoeven maken.

De eerste twee sets werden via tiebreaks netjes onderling verdeeld, waarna de volgende twee sets ook verdeeld werden, weliswaar met een break. In de beslissende vijfde set kon niemand afstand nemen van de ander en dus moest er een supertiebreak gespeeld worden, waarin Ebden en Purcell veruit het sterkst waren: 7-6 (5), 6-7 (3), 4-6, 6-4, 7-6 (2).

Vrouwendubbelspel
Elise Mertens won de titel vorig jaar met de Taiwanese Hsieh Su-wei, dit keer speelde de Belgische samen met Zhang Shuai uit China. In de finale trof het als eerste geplaatste duo de Tsjechische nummers twee, Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova. Die waren eigenlijk gewoon een maat te groot en nadat Zhang de bal op matchpoint in het net sloeg was het klaar: 6-2, 6-4 en de vijfde Grand Slam-titel van de Tsjechische speelsters, na onder meer Wimbledon 2018 en de Australian Open dit jaar, was een feit.