EK voetbal voor vrouwen begonnen, Noorwegen en Engeland openen met winst

In Engeland is het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen deze week begonnen. De eerste twee wedstrijden zijn inmiddels achter de rug en in groep A hebben gastland Engeland en Noorwegen de eerste drie punten binnen.

Engeland rekende in een volgepakt Old Trafford in Manchester af met Oostenrijk, hoewel de uitslag van 1-0 tegenvallend was. Na een kwartiertje tekende Beth Mead immers al voor de openingsgoal, maar daarna bleef het bij wat kansen over en weer en geen enkele volgende goal.

Noorwegen tegen Noord-Ierland leverde wat dat betreft meer op. Julie Blakstad opende de score na tien minuten, Frida Maanum was drie minuten later trefzeker en na een half uur schoot Caroline Graham Hansen er een penalty in. Julie Nelson deed met een wat gelukkige kopgoal wat terug, maar Guro Reiten gooide de boel op slot: 4-1.

Vrijdag komen Spanje en Finland om 18.00 uur in actie en spelen Duitsland en Denemarken om 21.00 uur tegen elkaar. Nederland begint zaterdag vanaf 21.00 uur aan het toernooi met een wedstrijd tegen Zweden.