Groenewegen zorgt in Tour voor tweede Nederlandse ritzege op rij

Dylan Groenewegen heeft voor de vijfde keer in zijn carrière een etappe in de Tour de France gewonnen. De Nederlandse topsprinter was na 182 kilometer de snelste in een massasprint. Hij won voor Wout van Aert en Jasper Philipsen. Fabio Jakobsen kwam dit keer niet verder dan een vijfde plaats.

De derde etappe van Vejle naar Sønderborg was in de beginuren vooral een saaie etappe over de vlakke wegen in Denemarken. Magnus Cort Nielsen ging net zoals zaterdag in de aanval, maar vandaag kreeg de Deen geen medevluchters met zich mee en stond er alleen voor. De leider in de bergklassement kwam daardoor als drie keer als eerste boven.

Met nog vijftig kilometer te gaan was de vlucht van Cort Nielsen voorbij en kon het peloton zich gaan opmaken voor de tweede massasprint op rij. Voordat er gesprint werd was er nog een valpartij op tien kilometer van de streep en daarbij verloren onder meer Jack Haig en Damiano Caruso veertig seconden.

In de laatste bocht, op een kleine kilometer van de streep, verloor Fabio Jakobsen een hoop plaatsen, doordat hij in de bocht flink in de remmen moest. Hij verspeelde daarmee een nieuwe ritwinst. Wout van Aert begon als eerste aan de sprint en leek naar zijn eerste ritoverwinning te sprinten deze Tour, maar de Belg werd vlak voor de meet gepasseerd door Dylan Groenewegen.