Van Rijthoven met overtuiging naar vierde ronde Wimbledon

Tim van Rijthoven is op indrukwekkende wijze doorgedrongen tot de achtste finales van Wimbledon. De 25-jarige tennisser en nummer 104 van de wereld was in de derde ronde duidelijk te sterk voor de Georgiër Nikoloz Basilashvili: 6-4, 6-3, 6-4.

Van Rijthoven had in de eerste twee rondes al overtuigd tegen de Argentijn Federico Delbonis en de Amerikaan Reilly Opelka en ook tegen Basilashvili was de Nederlander duidelijk de beste. In de eerste set ging het nog gelijk tussen de Van Rijthoven en Basilashvili, waarna de Nederlander bij een 4-4 stand in de openingsset de service van de Georgiër.

In set twee liep Van Rijthoven al snel uit naar een ruime voorsprong dankzij een dubbele break voorsprong en won de tweede set met 6-3. In de derde set leek de 25-jarige Van Rijthoven snel de wedstrijd te beslissen. Vroeg in de derde set brak hij de service van Basilashvili, maar daarna kende de Nederlander een mindere fase en kon de Georgiër terugkomen in de set. Van Rijthoven was weer op tijd bij de les en profiteerde in de tiende game van een matige game van zijn tegenstander en sloeg op zijn eerste wedstrijdpunt toe.

Daarnaast is Van Rijthoven na Tom Okker, Mark Koevermans, Paul Haarhuis, Jan Siemerink, Richard Krajicek, Jacco Eltingh, John van Lottum en Schalken de negende Nederlandse man in de vierde ronde van het derde Grand Slam-toernooi van het seizoen. In die vierde ronde neemt hij het op tegen de nummer één van de wereld en titelverdediger Novak Djokovic.