Zuid-Afrika: minstens 22 doden door onbekende oorzaak in nachtclub

In een nachtclub in Zuid-Afrika zouden zeker 22 mensen dood zijn aangetroffen.

Volgens de nieuwssite Daily Dispatch werden in de vroege uurtjes van zondag hulpdiensten opgeroepen naar de Enyobeni Tavern in Scenery Park, aan de rand van Oost-Londen, in de provincie Oost-Kaap.

Reuters meldde dat hij zei dat ze tussen de 18 en 20 jaar oud waren, maar er zijn ook berichten dat ze jonger waren, waarbij AP zei dat ze naar verluidt een examenfeest bijwoonden.

Siyanda Manana, een woordvoerder van de provinciale gezondheidsafdeling van de Oost-Kaap, vertelde Reuters: "We gaan onmiddellijk autopsies uitvoeren zodat we de waarschijnlijke doodsoorzaak kunnen achterhalen. We hebben het nu over 22 lichamen."

Nog eens vijf mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, meldt de lokale omroep eNCA.

De Daily Dispatch voegde eraan toe dat er speculaties waren dat de overledenen waren blootgesteld aan een soort gif of door de enorme drukte in de club.

De eigenaar van de club, Siyakhangela Ndevu, vertelde de eNCA dat hij zondagochtend vroeg ter plaatse was geroepen.

Hij zei: "Ik weet nog steeds niet wat er echt is gebeurd, maar toen ik 's ochtends werd gebeld, kreeg ik te horen dat de plaats te vol was en dat sommige mensen probeerden de taverne binnen te komen."

"We zullen echter horen wat de politie zegt over de doodsoorzaak", voegde de heer Ndevu eraan toe.

De Zoeloe-krant Isolezwe News zegt dat ooggetuigen hen vertelden dat "overal lichamen" lagen zonder tekenen van verwonding.