Eerste Grand Slam-titel tennisser Koolhof, Rojer naar finale

Tennisser Wesley Koolhof heeft voor het eerst in zijn loopbaan een Grand Slam-titel gepakt. De 33-jarige Nederlander won samen met Ena Shibahara uit Japan het gemengd dubbelspel op het Parijse gravel van Roland Garros.

Koolhof en Shibahara, als tweede geplaatst, namen het aan het eind van een overtuigend toernooi in de finale op tegen de Noorse Ulrikke Eikeri en de Belg Joran Vliegen. Het Nederlands-Japanse duo had het in de eerste set niet makkelijk, maar nadat de tiebreak gewonnen was walsten ze over hun opponenten heen naar wat voor beiden de eerste Grand Slam-titel zou zijn: 7-6 (5), 6-2.

In het mannendubbelspel was er een semi-Nederlands onderonsje in de halve finales. Jean-Julien Rojer is samen met Marcelo Arevalo uit El Salvadaor als twaalfde geplaatst, terwijl Matwé Middelkoop met de Indiër Rohan Bopanna op de zestiende plek van de lijst staat. Het werd een heuse thriller, die pas diep in de supertiebreak beslist werd: 4-6, 6-3, 7-6 (8) in het voordeel van Rojer en Arevalo, die in de finale tegenover de Kroaat Ivan Dodig en de Amerikaan Austin Krajicek staan.