Dirk Kuyt wordt donderdag gepresenteerd als trainer ADO Den Haag

Dirk Kuijt wordt de nieuwe trainer van ADO Den Haag. Donderdag wordt de aanstelling van de oud-international afgerond en zal hij worden gepresenteerd.

Kuijt (41) neemt zoals zondag al gemeld het stokje over van Giovanni Franken, die na het ontslag van Ruud Brood op de Haagse bank zat. Franken heeft de juiste papieren niet om hoofdtrainer te zijn en kon dus ook niet blijven. 

ADO verspeelde in de finale van de nacompetitie een 3-0- en een 4-3-voorsprong, waarna Excelsior de strafschoppen beter nam. Daardoor speelt ADO ook volgend seizoen in de Eerste Divisie. Na de zure nederlaag liep het zowel binnen als buiten het stadion in Den Haag uit de hand met rellende supporters. 

De trainerscarrière van Kuijt leek lange tijd af te koersen op een aanstelling bij Feyenoord, de club waar hij in 2017 met een kampioenschap zijn profloopbaan beëindigde. Hij werd jeugdtrainer bij de Rotterdammers, als opmaat naar het hoofdtrainerschap. Een functie die hem in het vooruitzicht gesteld was door toenmalig technisch directeur Martin van Geel. 

De nieuwe technisch directeur Frank Arnesen zette echter een streep door die plannen en trok Arne Slot aan als nieuwe trainer van Feyenoord. Een verstandig besluit van Arnesen. Kuyt vertrok uit Rotterdam en ging om zich heen kijken, zo was hij onder andere analist bij RTL7. Nu lijkt hij toch zijn eerste klus als hoofdtrainer te gaan krijgen. Wij wensen ADO sterkte.