Roland Garros: Rojer, Koolhof en Middelkoop dubbelen door, Griekspoor/Van de Zandschulp klaar

In het mannendubbelspel op Roland Garros zijn in één klap vijf Nederlanders in actie gekomen, twee van hen kwamen niet door de openingsronde. Dat betekende wel dat een andere Nederlander door is, want die speelden tegen elkaar.

Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp namen het op tegen Wesley Koolhof en de Brit Neil Skupski, samen als zesde geplaatst. Het volledig Nederlandse duo begon goed, maar de meer ervaren dubbelaars Koolhof en Skupski namen de touwtjes in handen en wonnen na een kleine twee uur: 4-6, 6-3, 6-4.

Samen met Marcelo Arevalo uit El Salvador is Jean-Julien Rojer als twaalfde geplaatst, zij begonnen in elk geval prima. De Mexicaan Hans Hach Verdugo en de Oostenrijker Philipp Oswald waren niet opgewassen tegen het duo: 7-6 (5), 6-3.

Matwé Middelkoop komt in actie met de Indiase veteraan Rohan Bopanna, samen als zestiende geplaatst. Zij kregen een Frans wildcardduo voorgeschoteld, wat prima te doen bleek: met 6-4, 6-1 wonnen ze van Sascha Gueymard Wayenburg en Luca Van Assche.