Mooi resultaat actievoerende politie, zo'n 9,5% loonsverhoging in nieuw CAO

Na maandenlange onderhandelingen en diverse protestacties hebben onderhandelaars een akkoord bereikt over een nieuwe politie-cao. De politievakbonden, minister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) en korpschef Henk van Essen zijn een pakket met afspraken overeengekomen, laten de vakbonden weten. 

Als de vakbondsleden met het pakket instemmen worden de salarissen van het politiepersoneel tijdens de looptijd van de cao (van 1 januari 2022 tot en met 30 juni 2024) met gemiddeld 9,5 procent verhoogd. Het politiepersoneel in een lagere salarisschaal krijgen er ruim 10 procent bij in 2,5 jaar tijd. De middel-salarissenschalen gaan 9,5 procent omhoog en voor medewerkers in de hogere schalen stijgt het loon met ongeveer 8,5 procent.

Bovenop de structurele salarisverhogingen ontvangen agenten die de straat op gaan tot en met 2024 een extra bedrag voor verzwaarde werkomstandigheden, zoals het moeten werken in extra veel onregelmatige diensten vanwege personeelstekort. Deze tegemoetkoming kan oplopen tot een bedrag van 2500 euro per jaar. Verder zijn er volgens de bonden afspraken gemaakt over "vitaliteit en duurzame inzetbaarheid, anders werken en mobiliteit, capaciteit en inzetbaarheid en loopbaanperspectief".