Canada op weg naar eerste WK-deelname sinds 1986

Canada is hard op weg om voor het eerst sinds 1986 zich te kwalificeren voor het wereldkampioenschap voetbal. Canada won met 0-2 op bezoek in Panama en blijft daardoor aan de leiding staan in de CONCACAF-zone. 

Canada is nog ongeslagen in deze kwalificatiereeks en bond in de nacht van donderdag op vrijdag ook Honduras aan de zegekar. De ploeg werd op weg geholpen door een eigen doelpunt van Denil Maldonado en een handig wippertje van Jonathan David betekende in de tweede helft de beslissing. Canada staat op negentien punten uit negen wedstrijden. 

De VS heeft één punt minder dan Canada. Team USA won vannacht met een minimaal verschil van El Salvador (1-0): Antonee Robinson schoot kort in de tweede helft van dichtbij raak, nadat de bal met wat toeval voor zijn voeten terecht was gekomen. Mexico won vannacht (Nederlandse tijd) van Jamaica. Het werd 1-2. Het gastland kwam ondanks een rode kaart voor Damion Lowe op voorsprong, maar wist die met een man minder niet vast te houden. Late goals van Henry Martin en Alexis Vega zorgden ervoor dat Mexico in het spoor blijft van Canada en de Verenigde Staten. Mexico heeft zeventien punten. 

Uit de CONCACAF-confederatie gaan de bovenste drie ploegen direct naar het WK. De nummer vier wacht play-offs. De nummer vier is momenteel Panama met veertien punten. Costa Rica heeft er twaalf. Jamaica, El Salvador en Honduras hebben er respectievelijk zeven, zes en drie.