Uitslag Heracles - FC Groningen

Heracles Almelo heeft zaterdag na vier opeenvolgende competitienederlagen, al leek een overwinning tegen FC Groningen er ook niet in te zitten, maar in de laatste tien minuten van het thuisduel won Heracles alsnog met 4-2.

Heracles begon niet goed aan de wedstrijd. Binnen tien minuten keken de Almeloërs al tegen een achterstand aan nadat Jörgen Strand Larsen FC Groningen op voorsprong had gezet. Maar nog voor rust had Heracles nog de achterstand omgezet in een voorsprong. Eerst zorgde Bilal Basacikoglu voor de gelijkmaker met een fraaie kopbal en twee minuten zette Nikolai Laursen de thuisploeg op voorsprong.

FC Groningen ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en mede door de aanvallende wissels kwam Groningen met nog een kwartier spelen op gelijke hoogte. Romano Postema was de maker van de 2-2 en dat voor de spits zijn eerste doelpunt in de eredivisie.

Lang konden de Groningers niet genieten van de 2-2, want eerst was het Orestis Kiomourtzoglou die, met nog vijf minuten op de klok, de thuisploeg wederom op voorsprong bracht. Een eigen doelpunt van Neraysho Kasanwirjo bepaalde de eindstand op 4-2.

Heracles Almelo

4 - 2

FC Groningen

 31' Basacikoglu
 33' Laursen
 86' Kiomourtzoglou
 89' Kasanwirjo (eigen doelpunt)
   9' Larsen
 78' Postema
 
 Gele kaart: Rente, Fadiga, (Heracles Almelo), te Wierik, (FC Groningen)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 0
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Blaswich
Rente
Schoofs
Knoester
Fadiga
Kiomourtzoglou
De La Torre
Quagliata
Laursen (Sierra/ 88)
Sierhuis (Bakis/88)
Basacikoglu (Szöke/88)
  Leeuwenburgh
Te Wierik
Kasanwirjo
Dammers (Dankerlui/46)
Sverko (D.v.Kaam/46)
v.Hintum (Joosten/ 73)
Suslov (Abraham/73)
De Leeuw
Duarte
Larsen
Ngonge (Postema/74)