Excuses van Italiaanse bisschop die tegen kinderen zei dat de Kerstman niet bestaat

Een Italiaanse bisschop op Sicilië is door het stof gegaan, omdat hij kinderen - op een feest van Sint-Nicolaas - had verteld dat de Kerstman niet bestaat. Na boze reacties van ouders maakte hij publiekelijk excuses, melden Italiaanse media. Meer hierover bij het AD.

Antonio Staglianò was recent op een evenement ter ere van  Sinterklaas (Sint-Nicolaas), de vrijgevige bisschop van Myra en ‘concurrent’ van de Kerstman. Daar zei hij tegen kinderen: "Nee, de Kerstman bestaat niet. Sterker nog, het rood van het pak dat hij draagt is door Coca Cola gekozen voor reclamedoeleinden", aldus Staglianò. Volgens een dominee legde de bisschop ook het verhaal van Sinterklaas uit, die geschenken aan de armen gaf en werd vervolgd door een Romeinse keizer. 

In een interview met La Repubblica zegt Staglianò: "Ik heb ze niet verteld dat de Kerstman niet bestaat, maar we hadden het over de noodzaak om onderscheid te maken tussen wat echt is en wat niet.” En Kerstmis is volgens hem geen christelijk feest meer. "De kerstsfeer van lichtjes en winkelen heeft de plaats van Kerstmis ingenomen.”