Zhou wint voorlaatste Formule 2-race van het jaar

Op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi is de voorlaatste race van het Formule 2-seizoen verreden. Dat was de tweede sprintrace van de zaterdag, met op zondag nog de hoofdrace op het programma.

De poleposition was in handen van de nummer tien van race één, Marcus Armstrong. Ralph Boschung stond naast hem, voor Zhou Guanyu, Theo Pourchaire, Dan Ticktum en Liam Lawson. Robert Shwartzman en kersvers kampioen Oscar Piastri vertrokken vanaf de vierde rij.

Armstrong behield zijn positie bij de start, net als Boschung en Zhou, terwijl Ticktum en Shwartzman zich naar voren reden en Pourchaire vijf posities verloor. Zhou opende snel en met succes de aanval op Boschung, Shwartzman nam de vierde plek over van Ticktum.

Een aanrijding in het achterveld bracht de safety car de baan op, niet veel later ging Piastri de mist in tijdens een duel met Jüri Vips en Roy Nissany: safety car. Na de herstart ging het fout voor Armstrong: de leider in de race viel stil en Zhou nam de leiding over.

Achter de podiumplekken werd nog wel wat geknokt, maar de top-3 reed keurig richting het podium: Zhou pakte de winst, Shwartzman en Boschung completeerden het ereschavot.