Uitslag FC Groningen - PEC Zwolle

Hekkensluiter PEC Zwolle heeft niet voor een stunt kunnen zorgen in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen. In de slotfase gaf PEC een 0-1 voorsprong uit handen. De wedstrijd eindigde in 1-1.

In de eerste helft kon Groningen niet echt potten breken. In de 14e minuut was het De Wit die 0-1 maakte door van 25 meter de bal hard binnen te schieten. Kasteneer had een grote kans op de 0-2 maar zijn kopbal raakte de lat via de handen van doelman Leeuwenburgh.

Na rust krabbelde de thuisploeg wat op, maar erg goed was het allemaal niet. Tekenend voor de wedstrijd was dat de 1-1 een eigen doelpunt was. Van den Belt probeerde de bal weg te werken maar in die poging kopte hij de bal in zijn eigen doel.

FC Groningen

1 - 1

PEC Zwolle

75' v.d.Belt e.d.    14' M.de Wit

Gele kaart: Kasanwirjo, (FC Groningen), Kastaneer, Reijnders, Nakayama, (PEC Zwolle)

Stadion: Euroborg Stadion, Groningen