Uitslag Fortuna Sittard - PSV

PSV heeft vanmiddag in Sittard de competitiewedstrijd tegen Fortuna winnend afgesloten. Na een ietwat stroef begin werd het 1-4.

Voordat de wedstrijd goed en wel was begonnen, werd hij alweer stilgelegd vanwege gooien van vuurwerk op het veld. Na een klein oponthoud kon de wedstrijd weer verder. De eerste kans was voor PSV. De herstelde Vinícius schoot echter via een verdediger van Fortuna naast. Een paar minuten later opnieuw een kans voor Vincius, maar doelman Van Osch was op tijd zijn doel uit. Het al door blessures geplaagde PSV zag in de 16e minuut Treze geblesseerd afhaken vanwege een blessure aan zijn hamstring. Doan was zijn vervanger. Ramalho probeerde het in de 24e minuut van afstand. Van Osch had alle moeite met het verraderlijke schot van de PSV-er. De Eindhovenaars begonnen de druk op te voeren. In de 37e minuut kwam PSV op voorsprong. Invaller Doan liep de voorzet van Zahavi binnen en zette de 0-1 op het bord.

PSV begon goed aan de tweede helft en in de 54e minuut was het invaller Bruma die de 0-2 maakte net toen Fortuna wat beter in de wedstrijd kwam. PSV profiteerde van de gaten in de defensie van Fortuna waardoor Bruma de bal simpel langs de doelman van Fortuna kon schieten. Even daarna was Zahavi dicht bij de 0-3 maar net voordat hij wilde uithalen ging de Portugees onderuit. De wedstrijd leek nu wel gespeeld ook omdat Fortuna matig speelde. In de 72e minuut kwam PSV op 0-3. Het was Sangaré die via Vincinus de bal in het doel kon knallen. Vier minuten later werd het 1-3. Ramalha schoot de bal ongelukkig in eigen doel nadat invaller Noslin op de paal schoot. Vijf minuten voor tijd was het wederom Bruma die op aangeven van Vincinus de eindstand op 1-4 zette.

Voor het begin van de wedstrijd werd er overigens een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Bèr Lejeune, oud-trainer van Fortuna. Hij overleed afgelopen woensdag op 77-jarige leeftijd.

Fortuna Sittard

1 - 4

PSV

 76' Ramalho e.d.    37' Doan
 54' Bruma
 72' Sangaré
 85' Bruma
 
 Gele kaart: , Van Ginkel, (PSV)
 
Stadion: Fortuna Sittard Stadion , Sittard
Toeschouwers: 9.527
Arbiter: v.Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
v.Osch
Pinto
Angha
Lonwijk
Cox
Johansson (Noslin/58)
Tekie (Ferati/58)
Rienstra
Duarte (Lake/71)
Seuntjens
Flemming
  Drommel
Teze (Doan/16)
Ramalho
Boscagli
Max
Mwene (Bruma/46)
Gutiérrez (Götze/87)
Sangaré
Mauro Júnior
Vinícius (Romero/87)
Zahavi (v.Ginkel/65)