Uitslag FC Groningen - RKC Waalwijk

FC Groningen heeft vandaag thuis gelijkgespeeld tegen RKC Waalwijk. Het werd 1-1.

In de veertiende minuut kwamen de Waalwijkers op voorsprong. Het was Michiel Kramer die de bal langs keeper Leeuwenburgh schoof. De rest van de eerste helft was niet veel aan. Pas op slag van rust was er een kansje voor Groningen, maar Vaessen stopte het schot van Van Hintum.

Groningen was kansrijk aan het begin van de tweede helft met kansen voor Suslov en De Leeuw. Vervolgens zakte het spel van de thuisploeg weer wat in en aan de overkant waren Bakari en Meulensteen gevaarlijk. Vijf minuten voor tijd pakte Groningen alsnog een punt nadat Strand Larsen een voorzet van Mo El Hankouri met succes afrondde.

Voorafgaand aan de wedstrijd nam Arjen Robben afscheid van FC Groningen. Robben, die in juli van dit jaar stopte, kreeg een ereronde. 21 jaar geleden maakte Robben zijn debuut in het betaald voetbal in de wedstrijd van FC Groningen tegen RKC Waalwijk.