FOK! Wat een weer: ik ben niet tevreden!

herfstbanner

Burp!  

Saai, saai en nog een saai. Dat is wat er aan de hand is en aan de hand zal blijven voorlopig. De herfst moet een dynamisch seizoen zijn met veel wind en enorme hoeveelheden regen. Helaas is er hier echter geen sprake van en zal dat ook niet op korte termijn gaan gebeuren.

Ja, ik weet het. In vijf dagen viel er hier ruim 100 mm, maar ik had dat liever meer gespreid gezien en nog liever dat we de 300 mm zouden halen deze maand. Dit als gevolg van het chronische gebrek aan warmte en buien de afgelopen zomer alhier. Ik ben verder niet gevaarlijk hoor.  

Met de mist viel het de afgelopen nacht reuze mee. De foto's hieronder zijn van donderdag. Met veel dank aan Charged en Pukeko. 

Vandaag was het over het algemeen zonnig en heel rustig weer. 

Komende nacht is de kans op mist wel aanwezig, maar niet op heel uitgebreide schaal denk ik. Daarvoor is de stroming net iets te sterk. Mistbanken lijken me wel mogelijk. Oppassen is dus toch wel het advies. Het kan flink afkoelen tot 3 graden in het oosten en vorst aan de grond is best mogelijk. Meer naar het westen toe is het iets minder koud. 

Morgen komen er een paar kleine veranderingen. Als eerste moeten de mistbanken oplossen en/of de eventuele nevel of laaghangende bewolking. Daarna breekt de zon nog een tijdje goed door, maar er nadert toch wel een zwakke storing vanuit het westen. Deze leverde vandaag een bewolkte en natte dag op in Engeland, Wales  en Schotland. De hogedruk is in onze omgeving echter dermate krachtig dat er van dit systeem niet veel meer over zal blijven.

De bewolking zal in de loop van de middag wel gaan toenemen. Weerplaza zegt echter een vrij zonnige middag. De kwaliteit van Weerplaza is de laatste tijd erg achteruit gegaan. Dit ondanks bekwame vakmensen. Het is slordig en vaak afgeraffeld. Zij gaan nu hard de kant op van Weeronline.

Terzake nu... de bewolking zal dus gaan toenemen en in de avond is er ook kans op wat regen. Ik denk echter wel dat er niet meer dan 1 tot 3 mm in het verschiet ligt en waarschijnlijk zelfs minder. Het zal dus uiteindelijk niet zo zonnig worden als Weerplaza doet voorkomen. De maxima liggen rond de 15 graden. De wind krijgt in de loop van de dag een voorkeur voor west-noordwest. Aan zee kan de wind toenemen tot kracht 5. In het binnenland blijft deze zwak tot matig. 

De komende week zal uitermate slaperig verlopen. Een beetje zon, een beetje bewolking en een klein beetje regen. Meer dan 1 tot 4 mm zit er niet in de verwachting. De wind ligt ook aan de ketting. 

Veel valt er dus niet te beleven helaas. En dat terwijl juist dit het jaargetijde moet zijn dat het flink tekeer moet gaan. Het past echter wel in de trend van dit jaar.  

Fijn weekend!  

 

Mist op de snelweg (Foto: Charged)
De mist duikt op. Voor je het weet zit je er middenin. (Foto: Charged)


Mooie mistfoto7 (Foto: Pukeko)
Ook Pukeko maakte een heel mooie foto van de effecten van mist. (Foto: Pukeko)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.