FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 10 oktober 2021

Vos wint eerste wereldbekerveldrit van het seizoen

Marianne Vos heeft de eerste veldrit van het seizoen die meetelt voor voor de Wereldbeker gewonnen. Ze bleef in het Amerikaanse Waterloo haar landgenoten Lucinda Brand en Denise Betsema voor.

Aanvankelijk leek Betsema de beste papieren te hebben maar zij viel ver terug toen in de tweede ronde haar ketting eraf viel. Na vijf rondes keerde ze weer terug in de kopgroep waar Brand het meeste werk deed. Bij het ingaan van de slotronde was alleen het Nederlandse trio nog over, waarvan Vos en Brand om de beurt in de aanval gingen.

Niemand kwam echter weg en uiteindelijk bleek een jump van Vos, vorige week nog tweede in Parijs-Roubaix, in de laatste bocht voldoende om naar de zege te rijden.

Götz pakt DTM-titel na bizarre ontknoping

Coureur Maximilian Götz heeft zich laten kronen tot kampioen in de Deutsche Tourenwagen Masters, dat dit seizoen geen Duits kampioenschap - met onder meer ook Ferrari en Lamborghini - én ook geen toerwagenkampioenschap meer is, maar een GT3-klasse.

Op de befaamde korte Norisring stonden dit weekeinde weer twee races gepland. Zaterdag ging de overwinning naar Mercedes-coureur Götz, terwijl de Nieuw-Zeelandse Ferrari-rijder Liam Lawson als derde finishte. Hij behield daarmee de leiding in het kampioenschap, vrij ruim voor Audi-coureur Kelvin van der Linde en Götz, de enige twee die Lawson nog van de titel konden houden.

In de zondagrace moest het beslist worden, Lawson vertrok vanaf de tweede plaats en stond er dus uitstekend voor. In de eerste bocht werd hij echter getorpedeerd door Van der Linde, die als ware het een computerspelletje de bocht afsneed, vol in de Ferrari ramde en vrolijk zijn weg vervolgde - Lawson en teamgenoot Nick Cassidy stonden ondertussen vast, Lawson had zelfs dusdanig veel schade dat hij niks meer kon doen dan op vele ronden achterstand zijn rondjes afwerken.

Ondertussen reed Lucas Auer op kop, voor Mercedes-teamgenoot Philip Ellis. Van der Linde was de laatste van de toppers die zijn stop maakte, waarna hij rond Götz de baan weer op kwam, achter Auer en Ellis. De twee gingen de strijd aan, waarbij Van der Linde wederom volop voor de agressie koos. Dit keer ramde hij Götz bijna de muur in, maar 'boontje komt om zijn loontje', zo bleek: Van der Linde's band liep een paar bochten later leeg en zijn kans op punten - en dus de titel - was in één klap voorbij.

Götz reed zo op de derde plek, maar dat was niet voldoende voor de titel, want Lawson had genoeg punten om hem voor te blijven. Zo leek het af te lopen, tot de laatste twee minuten: Auer én Ellis trapten op de rem om Götz voorbij te laten. Götz pakte zo de winst en ging nét voorbij aan Lawson in de titelstrijd. Auer werd nog tweede in de race, voor Maximilian Buhk, nadat er ook flink geknokt werd om de plekken achter het podium.

Herlings terug aan kop in WK na wist in Frankrijk

Jeffrey Herlings heeft de grand prix van Frankrijk gewonnen. In een spannend duel met thuisrijder Romain Febvre was de 27-jarige motorcrosser net te sterk voor de Fransman. Door de zege neemt Herlings ook de leiding in de WK-stand.

Tim Gajser begon als WK-leider aan de Grand Prix, maar kende geen al te beste dag verloor zo de leiding in de WK-stand. In de eerste manche was thuisrijder Romain Febvre. De Fransman keek na de start tegen een achterstand, maar passeerde Herlings halverwege de eerste race.

In de tweede race had Herlings opnieuw de beste start. De 27-jarige Nederlander nam de leiding, maar door een foutje ging Febvre Herlings voorbij en leek het een zelfde scenario te worden als in de eerste manche. Ditmaal herstelde Herlings zich wel en ging de Fransman drie rondes voor het einde voorbij. Dankzij de zege in de tweede manche won Herlings ook de Grand Prix van Frankrijk.

Door de overwinning neemt Herlings ook de leiding over van Gajser in de WK-stand, die ook Febvre zag passeren. Herlings heeft in de WK-stand nu zes punten voorsprong op de Fransman Febvre, de Sloveen Gasjer volgt op tien punten.

Démare sluit tegenvallend seizoen af met zege in Parijs-Tours

Arnaud Démare heeft de 115de editie van Parijs-Tours, de laatste grote klassieker van dit wielerjaar, op zijn naam geschreven.

In de beginuren van Parijs-Tours viel het peloton meerdere keren uit elkaar vanwege waaiers, maar op 40 kilometer van de streep kwam bijna alles weer samen, alleen drie renners reden nog vooruit. Stan Dewulf, Frederik Frison en Franck Bonnamour waren de namen.

Het drietal hield goed stand tegen het achtervolgende peloton, waar vooral Groupama-FDJ de achtervolging leidde. Toch bleef het verschil steeds twintig seconden in het voordeel van het drietal.

Frison moest vooraan afhaken vanwege een lekke band en in de achtergrond waren Arnaud Démare en Jasper Stuyven in de tegenaanval gegaan op de laatste helling van de dag. Démare en Stuyven bleven lang op tien seconden hangen, en pas in de laatste honderden meters van de 115e editie wisten ze de aansluiting te maken, waarna Démare het in de sprint afmaakte. Hij won voor Bonnamour en Stuyven.

Rode Kruis: Vluchtelingenopvang dreigt door humane ondergrens te zakken

Het Rode Kruis maakt zich grote zorgen over de kwaliteit van de noodopvang voor asielzoekers en over het gebrek aan aanvullende opvanglocaties in Nederland. Als gevolg daarvan ontbreekt het kwetsbare mensen straks aan essentiële toegang tot medische zorg, ontstaan er onveilige situaties doordat mannen, vrouwen en kinderen in grote ruimtes moeten verblijven en is er geen aandacht voor psychosociale ondersteuning voor getraumatiseerde mensen. Het Rode Kruis vindt een dergelijke situatie onwenselijk en roept daarom alle partijen in Nederland op de handen ineen te slaan voor een humane opvang van vluchtelingen.

Het Rode Kruis ziet dat de COA locaties overvol zijn. De verwachting is dat het tekort de komende weken zal toenemen. De nood is inmiddels zo hoog dat zelfs wordt nagedacht over opvang in tenten. ‘Wij zien dat een kritische grens in de noodopvang van vluchtelingen nu snel wordt bereikt’, stelt Rode Kruis directeur Marieke van Schaik. ‘Mensen kunnen niet gedurende lange tijd in hallen op veldbedden slapen zonder enige vorm van privacy. Of steeds van de ene locatie naar de andere locatie worden verplaatst. Vooral voor kinderen is het steeds verhuizen schadelijk. Hun veiligheid kan daarbij onvoldoende worden gewaarborgd wanneer grote groepen mensen bij elkaar worden gebracht. Er is nu alleen aandacht voor hoe we mensen kunnen onderbrengen. We moeten echt stappen zetten voor een humane opvang in deze situatie.’

Afgelopen week werd al duidelijk welke gevolgen het tekort aan bedden in de noodopvang heeft. Meer dan 150 asielzoekers hebben toen in de wachtruimte van aanmeldcentrum Ter Apel de nacht op veldbedden van het Rode Kruis doorgebracht. Van Schaik: ‘We zien dat gemeenten onvoldoende aanvullende opvanglocaties ter beschikking stellen. Het kan toch niet zo zijn dat essentiële locaties niet worden ingezet terwijl er wel mogelijkheden zijn. Dit is inmiddels een noodsituatie.’ De hulporganisatie doet daarbij ook een klemmend beroep om bij het ter beschikking stellen van locatiesgeen onderscheid te maken in de afkomst van asielzoekers.

Het Rode Kruis ondersteunt het Centraal Opvang Asielzoeker (COA) sinds kort bij het opvangen van de Afghanen en andere asielzoekers die in Nederland aankomen. De hulporganisatie verzorg op diverse opvanglocaties kleding en andere eerste levensbehoeften voor de Afghanen en biedt een luisterend oor. Ook helpen de hulpverleners hen om opnieuw in contact te komen met hun dierbaren en is specifiek een hulplijn opengesteld in Afghaanse talen waar Afghaanse vluchtelingen terecht kunnen met vragen. Het Rode Kruis opende onlangs het gironummer 6868 voor meer hulp aan Afghanen in Nederland en het buitenland.

F1: Uitslag Grand Prix van Turkije

Valtteri Bottas heeft de Grand Prix van Turkije op zijn naam geschreven. De Fin boekte met de Mercedes op een nat Istanbul Park een eenvoudige zege voor Max Verstappen en Sergio Perez. Lewis Hamilton eindigde op plek vijf en raakte hiermee de leiding in het kampioenschap weer kwijt aan Verstappen.

Bottas startte vanaf poleposition en dook als eerste de eerste bocht in voor Verstappen en Charles Leclerc. De enige die plekken verloor was Fernando Alonso die na de eerste bocht spinde door een tikje van Pierre Gasly en ver buiten de top tien terecht kwam. Ook Nicholas Latifi kwam buiten de baan en moest achteraan sluiten. Datzelfde gold voor Mick Schumacher die door Alonso in de rondte werd getikt.

Vooraan reden Bottas, Verstappen, Leclerc en Perez weg bij Pierre Gasly. Daarachter had Hamilton acht ronden nodig om Yuki Tsunoda te passeren om vervolgens snel plek zeven van Lance Stroll af te snoepen. Ook Norris was geen partij voor de Mercedes-coureur, waarna Gasly in ronde vijftien volgde. De enige andere coureur die langzaam maar zeker naar voren kwam was de achteraan gestarte Carlos Sainz die ook richting de punten reed.

Ruim na halverwege de race bleef de status quo gehandhaafd. Bottas had vier seconden voorsprong op Verstappen die op zijn beurt enkele tellen op Leclerc had. Perez zakte iets terug tot op twintig seconden van Bottas en ving hiermee Hamilton op. Daarachter reden Gasly, Norris, Stroll, Sainz en Sebastian Vettel.

Na 34 ronden plaatste Hamilton zijn eerste aanval op Perez die knap stand hield en de aanval afsloeg, al ging hij wel langs de verkeerde kant van het paaltje de pitingang, gedwongen door Hamilton. Van de toppers was Verstappen de eerste die na 37 ronden stopte voor nieuwe intermediates. Snel erna volgde de rest, terwijl Vettel het zelfs op mediums probeerde, maar dat was te vroeg, omdat de baan nat bleef. De Duitser viel terug tot ver in het achterveld.

Het gaf de leiding aan Leclerc die nog niet gestopt was en het niet van plan was om te doen. Ook Hamilton was na 43 ronden nog niet binnen geweest en reed op slechts vier seconden achter Verstappen rond. De Nederlander klaagde over zijn stuur dat iets naar links bleef gaan.

Met nog twaalf ronden te gaan greep Bottas opnieuw de leiding, voor Leclerc die Verstappen achter zich aan kreeg. De Monegask besloot uiteindelijk toch zijn banden te wisselen. Dat gold ook voor Hamilton die met zeven ronden te gaan wisselde en terugviel tot plek vijf achter Leclerc en Perez. Laatstgenoemde wist Leclerc in te halen en zo door te stoten naar plek drie.

Na 58 ronden werd Bottas als eerste afgevlagd, voor Verstappen en Perez. Leclerc eindigde op plek vier, voor Hamilton, Gasly, Norris, Sainz, Lance Stroll en Esteban Ocon die als enige geen stop had gemaakt.

Het nutteloze feitje van de dag: Al lang Apeldoorn bellen

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

'Even Apeldoorn bellen' kennen we allemaal wel van de beroemde reclames van Centraal Beheer, maar wist je dat de campange de langstlopende reclamecampagne op de Nederlandse televisie is? In 1984 vond de verzekeringsmaatschappij dat ze bekender moesten worden en in 1986 werd de 'even Apeldoorn'-campagne gelanceerd. Sindsdien zijn de spotjes enorm populair en ze wonnen al vele prijzen.

Zwaargewichten Fury en Wilder voltooien fenomenale trilogie

In Las Vegas hebben boksers Tyson Fury en Deontay Wilder elkaar in de vroege uren van de (Nederlandse) zondag voor de derde keer ontmoet. In december 2018 daagde Fury WBC-wereldkampioen Wilder uit voor een gevecht dat eindigde in een controversieel gelijkspel, in februari 2020 nam een fenomenale Fury revanche door de partij dan maar vroegtijdig te winnen.

Over het volgende gevecht van de twee zwaargewichten werd volop gespeculeerd, waarbij uiteraard ook Anthony Joshua, Andy Ruiz en de huidig meervoudig wereldkampioen Oleksandr Usyk genoemd werden. Dat was uiteindelijk echter allemaal bijzaak, want de twee beste zwaargewichtboksers op aarde zouden elkaar voor een derde keer ontmoeten en zaterdag was het zover.

Tyson The Gypsy King Fury (30-0, 21 KO's) verdedigde zijn WBC- en The Ring-wereldtitels in de lineaire wereldtitel voor het eerst, Deontay The Bronze Bomber Wilder (42-1, 41 KO's) probeerde die terug te pakken. Hij ging goed van start en was in de eerste ronde gelijk een stuk actiever dan in het vorige gevecht, hoewel Fury zich in ronde twee ook op gang wist te brengen.

De strijd barst los
In de derde ronde begon het serieus op stoom te komen: Wilder deelde een paar rake klappen uit, maar Fury antwoordde met een harde rechts-rechts-links-combinatie, waardoor de uitdager naar de grond ging. Hij kwam maar nét de ronde door, maar in ronde vier draaide Wilder het al prachtig om: met een rake linker sloeg hij Fury neer, een harde rechter op de slaap zorgde kort daarna zelfs voor nóg een bezoekje aan het canvas voor de kampioen.

Met zijn 126kg - tegen 108kg van Wilder - stond Fury echter gewoon weer op en in de vijfde ronde deelden ze allebei rake klappen uit. Fury bleef stoïcijns doorgaan en oogde ontspannen, terwijl Wilder juist flink vermoeid begon te raken. In de zevende ronde, nadat hij al continu grote druk had gezet, plaatste Fury een rake uppercut, waarna The Bronze Bomber nog maar net overeind bleef.

Fury zet door
Het gevecht ging steeds meer Fury's kant op: de Brit bleef zijn grote lijf perfect gebruiken om gigantische druk te zetten, terwijl Wilder volledig uitgeput oogde en mogelijk zelfs een handblessure had. In ronde tien ging Wilder nog eens neer na een harde rechter, maar hij stond op en wist de ronde zelfs te eindigen met een uit het niks komende edoch indrukwekkende combinatie van harde klappen, waar Fury het even lastig mee had.

Ook in ronde elf zat er ineens weer wat leven in Wilder, het teken voor Fury om toch maar weer bij te schakelen: na een minuut plaatste hij een snoeiharde rechter en dit keer ging Wilder definitief neer. De scheidsrechter maakte er een einde aan en Fury behield zijn titels op een wijze waarmee hij liet zien zonder enige twijfel 's werelds beste zwaargewichtbokser te zijn.

Rondom Fury is de grote vraag uiteraard wie hij nu tegenover zich krijgt: nog een keer Wilder, of een nieuwe uitdager? Joshua verloor recentelijk van Usyk, maar de vraag is of één van beide heren überhaupt bij Fury's niveau in de buurt kan komen.

Overigens stonden er nog wat zwaargewichtgevechten op het programma, maar die bleken uiteindelijk een stuk minder spectaculair. De Cubaan Frank Sanchez (18-0) rekende over tien ronden af met de Nigeriaan Efe Ajagba (15-0) en behield de continentale WBC-titel, terwijl de Pool Adam Kownacki (20-1) in zijn rematch met Robert Helenius (30-3) uit Finland halverwege het gevecht gediskwalificeerd werd na meerdere lage stoten.

Groot-Brittannië
Ook in Fury's thuisland werd gebokst en wel op meerdere locaties, met als inzet onder meer een paar Britse titels. In Liverpool verdedigde Ted Cheeseman (17-2) zijn Britse titel in het superweltergewicht (-69,9kg) tegen Troy Williamson (16-0), maar dat ging niet zoals hij had gehoopt: in de tiende ronde vond Williamson na een paar moeilijke ronden de kracht om aan te vallen en sloeg hij Cheeseman met een indrukwekkende combinatie naar de vlakte, einde gevecht.

In Birmingham verdedigde Ekow Essuman (15-0) zijn Commonwealth- en Britse titels in het weltergewicht (-66,7kg) tegen de eveneens ongeslagen Danny Ball (10-0). Essuman was echter een maat te groot en in de zesde ronde gooide The Engine er een enorme barrage van klappen op het lichaam en hoofd van Ball uit, waarmee het gevecht voorbij was.

Fun met Funda #227 - Het is niet alles goud wat er blinkt

In Eindhoven staat deze 'Villa in een rij' (oftewel: een gewoon rijtjeshuis) te koop. Voor slechts 5 ton kun jij eigenaar worden van dit pareltje. Eerlijk is eerlijk: waarschijnlijk hoop je dat de huidige eigenaar de inrichting met zich meeneemt. Als hij (zij of het) dat niet doet, is altijd de vuilstort nog een optie ... 

Rijtjesvilla in Eindhoven  (Foto: Funda)
Rijtjesvilla in Eindhoven (Foto: Funda)

Samenwerkingsgemeente De Bron - Amsterdam (Nieuw-West)

Wie groot is geworden met de kinderbijbel kent zeker de verhalen van Simson en zijn strijd tegen de Filistijnen. Het meest bekend is de wijze waarop hij kracht kreeg door zijn lange haren en vervolgens door Delila werd verraden die hem zijn haar af had geknipt. Over die Simson ging de preek in De Bron, een samenwerkingsgemeente van de Christelijke Gereformeerde Kerk van Amsterdam Nieuw-West en de Nederlands Gereformeerde Kerk van Amsterdam-Tuinsteden Zuid-West.

Darter Clayton in finale World Grand Prix duidelijk te sterk voor Price

Jonny Clayton heeft de World Grand Prix op zijn naam geschreven. De 47-jarige darter uit Wales was in de finale duidelijk te sterk voor titelverdediger Gerwyn Price. Hij won in de finale met 5-1 en voor 'The Ferret' was het zijn vijfde zege van het jaar.

Voor het eerst in de geschiedenis van de PDC kregen we een 'Welsh Final'. Gerwyn Price pakte de eerste leg van de eerste set nog wel, maar daarna was het vooral Jonny Clayton die indruk maakte. De 47-jarige darter pakte met overtuiging de eerste set en ook de tweede set ging naar Calyton toe.

In de derde set ging het niveau van Price omhoog. Toch ging ook de derde set naar Calyton dankzij finishes van 170 en 164, terwijl Price klaar stond op dubbel 20 en dubbel 12. In set vier leek hij op weg naar een 4-0 voorsprong nadat hij in de vierde set op een 2-0 voorsprong was gekomen, maar de nummer één van de wereld gaf zich niet gewonnen en won alsnog set vier, waardoor Price nog even mocht hopen om terug te komen in de wedstrijd.

Aan die hoop maakte Clayton in set vijf een einde. 'The Ferret' pakte de vijfde set en in de zesde set was Price ook niet opgewassen tegen Clayton, die de partij afsloot met een nieuwe 100+finish. Voor Clayton is het alweer zijn vijfde zege van het jaar. Eerder won hij ook al de Masters, twee Player Championships en de Premier League. Hij klimt op van plaats veertien naar zeven in de PDC-rangschikking.

FOK! Wat een weer: ik ben niet tevreden!

herfstbanner

Burp!  

Saai, saai en nog een saai. Dat is wat er aan de hand is en aan de hand zal blijven voorlopig. De herfst moet een dynamisch seizoen zijn met veel wind en enorme hoeveelheden regen. Helaas is er hier echter geen sprake van en zal dat ook niet op korte termijn gaan gebeuren.

Ja, ik weet het. In vijf dagen viel er hier ruim 100 mm, maar ik had dat liever meer gespreid gezien en nog liever dat we de 300 mm zouden halen deze maand. Dit als gevolg van het chronische gebrek aan warmte en buien de afgelopen zomer alhier. Ik ben verder niet gevaarlijk hoor.  

Met de mist viel het de afgelopen nacht reuze mee. De foto's hieronder zijn van donderdag. Met veel dank aan Charged en Pukeko. 

Vandaag was het over het algemeen zonnig en heel rustig weer. 

Komende nacht is de kans op mist wel aanwezig, maar niet op heel uitgebreide schaal denk ik. Daarvoor is de stroming net iets te sterk. Mistbanken lijken me wel mogelijk. Oppassen is dus toch wel het advies. Het kan flink afkoelen tot 3 graden in het oosten en vorst aan de grond is best mogelijk. Meer naar het westen toe is het iets minder koud. 

Morgen komen er een paar kleine veranderingen. Als eerste moeten de mistbanken oplossen en/of de eventuele nevel of laaghangende bewolking. Daarna breekt de zon nog een tijdje goed door, maar er nadert toch wel een zwakke storing vanuit het westen. Deze leverde vandaag een bewolkte en natte dag op in Engeland, Wales  en Schotland. De hogedruk is in onze omgeving echter dermate krachtig dat er van dit systeem niet veel meer over zal blijven.

De bewolking zal in de loop van de middag wel gaan toenemen. Weerplaza zegt echter een vrij zonnige middag. De kwaliteit van Weerplaza is de laatste tijd erg achteruit gegaan. Dit ondanks bekwame vakmensen. Het is slordig en vaak afgeraffeld. Zij gaan nu hard de kant op van Weeronline.

Terzake nu... de bewolking zal dus gaan toenemen en in de avond is er ook kans op wat regen. Ik denk echter wel dat er niet meer dan 1 tot 3 mm in het verschiet ligt en waarschijnlijk zelfs minder. Het zal dus uiteindelijk niet zo zonnig worden als Weerplaza doet voorkomen. De maxima liggen rond de 15 graden. De wind krijgt in de loop van de dag een voorkeur voor west-noordwest. Aan zee kan de wind toenemen tot kracht 5. In het binnenland blijft deze zwak tot matig. 

De komende week zal uitermate slaperig verlopen. Een beetje zon, een beetje bewolking en een klein beetje regen. Meer dan 1 tot 4 mm zit er niet in de verwachting. De wind ligt ook aan de ketting. 

Veel valt er dus niet te beleven helaas. En dat terwijl juist dit het jaargetijde moet zijn dat het flink tekeer moet gaan. Het past echter wel in de trend van dit jaar.  

Fijn weekend!  

 

Mist op de snelweg (Foto: Charged)
De mist duikt op. Voor je het weet zit je er middenin. (Foto: Charged)


Mooie mistfoto7 (Foto: Pukeko)
Ook Pukeko maakte een heel mooie foto van de effecten van mist. (Foto: Pukeko)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zinderende ontknoping in 6 uur van Most, BMW wint met 0,07 seconden

Het wereldkampioenschap endurance bij de motoren is zaterdag in het Tsjechische Most afgesloten. Dat gebeurde met een zes uur durende race, de kortste van het seizoen: er stond een achtuursrace gepland, maar vanwege geluidsregels moest er twee uur af worden gehaald.

De #7 YART Yamaha vertrok van poleposition, maar Marvin Fritz kreeg zijn machine bij de start pas aan de gang op het moment dat de rest al vertrokken was. Hij wist zich toch knap terug te vechten en al vrij snel reed de #7 weer in de buurt van de vier strijdende koplopers: de #1 SERT Suzuki, de #5 F.C.C TSR Honda, de #11 Webike Kawasaki en de #37 BMW Motorrad.

Voor de #5 Honda ging het fout nadat Yuki Takahashi de machine op koude banden in het grind gleed, de schade bleek uiteindelijk niet te repareren. Op snelheid werd de #11 Kawasaki er ook af gereden, terwijl de #1 Suzuki deed wat het moest doen: 'rustig' de rondes afwerken, want een degelijke klassering zou ruimschoots voldoende zijn om de wereldtitel binnen te halen.

De strijd om de winst in de race ging zo tussen de #37 BMW en de #7 Yamaha, die één pitstop meer nodig had. BMW leek daarmee naar de winst te rijden, nadat ze eindelijk eens níet vroeg door pech genekt werden. Markus Reiterberger zag in de laatste twintig minuten echter hoe Fritz op de Yamaha met rasse schreden naderde en zo ontstond een zinderende strijd.

Fritz sloot in de slotminuten zo goed als aan en tot overmaat van ramp - voor de BMW althans - passeerden ze de startfinishlijn met twee seconden te gaan: er moest dus nóg een ronde gereden worden. Daarin vergaloppeerde Fritz zich echter, waarmee zijn grootste kans voorbij was. Op weg naar de finish probeerde hij het vanuit de slipstream nog, zonder succes: Reiterberger hield 0,07 seconden over na zes uur racen en won met Illya Mykhalchyk en Kenny Foray.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1445
special
Random Pics van de Dag #1444
special
Random Pics van de Dag #1443
special
Mannendag Babes 2024
special
Mannendag: 9 Beroepen die vrijwel alleen mannen willen of kunnen uitvoeren
review
FRITZ!Box 4060 en FRITZ!Repeater 6000
©FOK.nl e.a.