Morbide 'grap' houdt brandweer bezig in Zoetermeer

Hulpdiensten zijn zaterdagochtend uitgerukt nadat diverse mensen babygeluiden hadden gehoord uit een ondergrondse container. Meer hierover bij  Regio15.

Uit een van de ondergrondse containers op een parkeerterrein in Zoetermeer kwamen babygeluiden.

Een vrouw met kinderen die de geluiden hoorde twijfelde geen moment en heeft de meldkamer ingeschakeld. De meldkamer stuurde meteen de hulpdiensten erop af.

Toen de brandweer ter plaatse kwam stopte het geluid. De brandweer heeft toch in de ondergrondse container gezocht en daarbij veel vuilniszakken uit de container gehaald.

Uiteindelijk bleek het te gaan om een Bluetooth-speaker gewikkeld in een vuilniszak waarop babygeluiden werden afgespeeld. De Bluetooth-speaker werd op afstand bediend.

De brandweerlieden baalden enorm en voelen zich in de maling genomen. Agenten hebben de Bluetooth-speaker meegenomen en gaan proberen te achterhalen van wie deze is.

Gisteren werd er in een ondergrondse container aan de Sanne van Havelteplein in Zoetermeer ook al babygeluiden gehoord. De brandweer heeft toen ook de ondergrondse container doorzocht maar heeft toen niets kunnen vinden.