Opgepakte terreurverdachten hadden mogelijk Rutte, Wilders en Baudet op het oog

De negen verdachten die op 23 september in Eindhoven zijn opgepakt op verdenking van het voorbereiden voor een terrorischtische daad, worden verdacht van het beramen van een aanslag op demissionair premier Mark Rutte, Geert Wilders en Thierry baudet. Zo meldt de Telegraaf.

De negen mannen, variërend in leeftijd van 18 tot 31 jaar, werden rond vijf uur in de ochtend aangehouden op acht verschillende plekken in Eindhoven. De opgepakte mannen zijn in de leeftijd van 18 tot 31 jaar en hebben de Nederlandse nationaliteit. Acht zijn geboren in Nederland maar hebben een mediterrane achtergrond, de negende man is geboren in Afghanistan. Ze zouden sympathiseren met het jihadistisch gedachtengoed van IS.

Woensdag werd duidelijk dat de mannen nog zeker twee weken in voorarrest blijven. Het OM en de politie nemen de dreiging zeer serieus.

Volgens advocaat Peter Plasman, die twee van de negen terreurverdachten bijstaat, zijn er in de groep nare uitspraken geweest over politici. Maar volgens hem blijkt nergens een serieus plan uit. Zij cliënten zouden hebben gezegd dat het gaat om "sarcasme en zeer foute humor, in melige buien".