Uitslag FC Groningen - FC Twente

FC Groningen en FC Twente hebben vanavond gelijkgespeeld. In de Euroborg werd het 1-1.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Groningen. Een uithaal van Suslov werd door doelman Unnerstall tot corner getikt. Een paar minuten daarna kwam Groningen op voorsprong. Met een uithaal zag Ngonge de bal in de kruising belanden. In de 17e minuut de eerste kans van de wedstrijd voor Twent, dat de laatste vier wedstrijden had gewonnen. Pröpper kreeg de bal voor zijn voeten, maar hij krulde de bal naast het doel. In de 28e minuut denkt Groningen de voorsprong te verdubbelen, maar de treffer van De Leeuw wordt afgekeurd omdat hij voorafgaand de goal een overtreding maakte op Pröpper. De Leeuw kreeg in de 37e minuut wederom een kans, maar doelman Unnerstall lag dwars.

In de 53e minuut wordt er wederom een doelpunt van De Leeuw afgekeurd. De goal wordt afgekeurd omdat Ngonge, die de assist gaf, met zijn hand aan de bal zat. In de 62e minuut was Pröpper met een kopbal dicht bij de gelijkmaker maar doelman Leeuwenburgh tikte de bal uit de kruising. In de 74e minuut werd het alsnog 1-1. Het was invaller Ugalde die de bal langs doelman Leeuwenburgh schoot na gestuntel bij de Groningse verdediging. In het vervolg gingen beide ploegen op jacht naar de drie punten. Zo ging het schot van Suslov op de rand van het strafschopgebied maar net naast het doel. Aan de andere kant had Twente ook twee kansen. Eerst lag doelman Leeuwenburgh dwars, daarna was het de lat die de Groningers redt. Gescoord werd er niet meer.

FC Groningen

1 - 1

FC Twente

8' Ngonge    74' Ugalde

Gele kaart: v.Hintum, El Hankouri, Ngonge, (FC Groningen), Zerrouki, Everink, Ugalde, Oosterwolde, (FC Twente)

Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 16.250
Arbiter: v.d. Kerkhof