Uitslag Willem II - PSV

Willem II is de nieuwe nummer twee in de Eredivisie. De Tilburgers versloegen zojuist PSV met 2-1 en gaan de Eindhovenaren nu voorbij in de stand.

In het begin van de wedstrijd maakten beide ploegen er een vermakelijke partij van. Het spel golfde aardig op en neer. In de zestiende minuut een enorme kans voor PSV om de score te openen. Zahavi kreeg een voorzet van Sangaré en leek de bal zo binnen te kunnen werken. De spits kopte echter recht op doelman Wellenreuther. In de 20e minuut kwamen de Tilburgers op voorsprong door een eigen doelpunt van Zahavi. De spits verlengde een vrije trap van Saglam van Willem II en kopte over zijn eigen doelman heen in de kruising. Diezelfde Zahavi had even later kans om de gelijkmaker maken, maar hij kon net niet bij de voorzet van Max. In de 30e minuut was Zahavi wel verantwoordelijk voor de 1-1.

Op aangeven van wederom Max kopte de spits de bal binnen. Na de gelijkmaker zakte het tempo een beetje in. In de 40e minuut was Sangaré dichtbij de 1-2, maar de PSV-er slaagde er niet in om de voorzet van Gakpo binnen te werken. In de tweede helft leek Van Ginkel de 1-2 te gaan scoren, maar doelman Wellenreuther kreeg zijn hand nog net achter de kopbal van de PSV-er. Een paar minuten kreeg Max een kans maar hij schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied naast de verre hoek. De Eindhovenaren waren nu duidelijk de betere ploeg en drongen meer en meer aan.

Willem II komt dankzij een blunder van doelman Drommel in de 76e minuut op 2-1. Sangaré verspeelde de bal, waarna Nunnely kon uithalen. Het leek geen al te moeilijk schot, maar Drommel liet de bal uit zijn handen glippen.