Ganna volgt zichzelf op als wereldkampioen tijdrijden, BelgiŽ op 2 en 3

Filippo Ganna heeft zichzelf opgevolgd als wereldkampioen tijdrijden. De Italiaan was in een spannend duel verwikkeld met thuisfavoriet Wout van Aert en na ruim 43 kilometer was hij zes seconden dan de Belg. Het brons ging ook naar België. Remco Evenepoel legde beslag op derde plaats. Hij was twee seconden sneller dan Kasper Asgreen.

Remco Evenepoel had lang de snelste tijd in handen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met brons. De 21-jarige Belg moest vroeg van start en klokte duidelijk de snelste tijd. Maar nadat Wout van Aert en Filippo Ganna langs het eerste tussenpunt waren gekomen werd het duidelijk dat het een duel zou gaan worden tussen Van Aert en Ganna.

Bij het eerste tussenpunt was Van Aert nog sneller dan Ganna, maar aan het tweede tussenpunt had de Italiaanse titelverdediger het verschil teruggebracht onder de seconde en zette dat door naar de finish. Uiteindelijk was Ganna zes seconden sneller aan de meet dan Van Aert, die opnieuw genoegen moest nemen met een tweede plaats op het WK. Evenepoel legde beslag op derde plaats, maar wel op bijna driekwart minuut van Ganna. Hij pakte net het brons voor Kasper Asgreen, die twee seconden te langzaam was voor het brons.

Jos van Emden was de beste Nederlander op een twaalfde plaats op bijna twee minuten van de winnaar.