Foggia pakt vierde Moto3-zege van het jaar

Op het World Circuit Marco Simoncelli in Misano is zondag de Grand Prix van San Marino in de Moto3 verreden. Dat werd een atypische race voor de jongelingen, maar niet minder interessant.

We gingen racen met Romano Fenati, Dennis Foggia en Niccolo Antonelli op de eerste startrij en die drie namen bij de start ook gelijk de eerste posities in beslag. Andrea Migno volgde met ook Jaume Masia, Xavier Artigas, Sergio Garcia, Darryn Binder en WK-leider Pedro Acosta in het kielzog.

Fenati sloeg snel een klein gaatje en breidde dat heel langzaam wat uit, terwijl zes man de achtervolgende groep vormden: Foggia, Migno, Binder, Garcia, Masia en Antonelli. Voor Fenati was er geen vuiltje aan de lucht en hij was prima op weg naar de winst, tot hij het zelf door het putje spoelde: negen ronden voor het einde schoof hij de grindbak in.

De groep achtervolgers werd zo ineens de kopgroep, waarbij Foggia langzaam weg begon te rijden en Binder af moest haken. Antonelli en Migno leidden de achtervolging op Foggia, Garcia en Masia probeerden bij dat duo te blijven. Foggia's vierde overwinning van het jaar kwam niet in gevaar, Antonelli en Migno completeerden het podium en Acosta werd nog zevende.