Jagged Alliance 3 officieel aangekondigd

Gisteravond vond de jaarlijkse conferentie plaats van THQ Nordic, waarin de Oostenrijkse uitgever enkele interessante aankondigingen deed. Zo werd er een "waardige opvolger" aangekondigd in de turn-based tactics gamefranchise Jagged Alliance. 

Er is wel vaker geprobeerd om Jagged Alliance nieuw leven in te blazen sinds het fenomenale tweede deel uit de serie, maar de meesten daarvan waren slechte spin-offs of halfbakken multiplayer games. Zo kwam drie jaar geleden nog het matige Jagged Alliance: Rage uit, een belabberde knock-off van het origineel. Logischerwijs zijn fans dan ook sceptisch, maar in de aankondiging meent THQ dat het nu toch echt om een 'true successor in the beloved franchise' gaat. De beelden zijn niet per se heel indrukwekkend op visueel vlak, maar er zijn wel meteen een aantal typische gameplayelementen te herkennen uit de oudere delen.

"Grand Chien, een natie rijk aan natuurlijke mineralen, vervalt in chaos zodra de gekozen president vermist wordt en een paramilitaire groep genaamd 'the legion' de controle in overneemt. In Jagged Alliance 3 selecteer jij jouw team uit een enorme cast van huurlingen, allemaal met hun eigen unieke persoonlijkheden, karaktertrekjes en achtergrondverhalen, om de president te vinden en orde in het land te herstellen". Bekijk de trailer hieronder. THQ heeft het over 'coming soon', maar een releasedatum is er nog niet.