Uitslag FC Groningen - sc Heerenveen

De Derby van het Noorden heeft vanmiddag geen winnaar opgeleverd. FC Groningen speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen sc Heerenveen.

Het was Heerenveen dat op voorsprong kwam door Halilovic,die de korte hoek vond. Daarna misten Henk en Joey Veerman en Van Ewijk nog kansen voor de Friezen. Na rust oogde Groningen feller mede door drie invallers. Ngonge trof al snel de paal. Halverwege de tweede helft kopte hij alsnog de gelijkmaker binnen.

Ook Suslov en Kasanwirjo kregen kansen voor Groningen maar slaagden er niet in te scoren. In de slotfase kreeg Te Wierik nog zijn tweede gele kaart en moest hij van het veld.

FC Groningen

1 - 1

sc Heerenveen

68' Ngonge    19' Halilovic

Gele kaart: Duarte, (FC Groningen), Madsen, Halilovic, Woudenberg, F.Stevanovic, (sc Heerenveen)
 Rode kaart: Te Wierik (84/2xg) (FC Groningen),

Stadion: Euroborg Stadion, Groningen