Uitslag Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard

Sparta heeft zijn eerste overwinning dit seizoen in de Eredivisie te pakken. De thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard werd met 3-1 gewonnen.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Sparta. De bal komt op het hoofd van Thy na een vrije trap van Smeets, maar hij kopt op de lat. In de 21e minuut kwamen de Rotterdammers op voorsprong. Op aangeven van Mijnans zette Smeets met een volley Sparta op voorsprong. Acht minuten later was het alweer 2-0. Door een fout achterin bij Fortuna schoot Thy de bal hard en hoog raak. Ook in de rest van de eerste helft was het Sparta dat duidelijk de betere ploeg was.

Kort na rust bracht Seuntjens Fortuna weer terug in de wedstrijd. Met een uithaal scoorde hij de 2-1. In de 73e minuut zorgde Sparta weer van een marge van twee doelpunten. Invaller Emegha knalde met links raak in de korte hoek en zorgde daarmee voor de 3-1. In de rest van de wedstrijd kwam die voorsprong niet meer in gevaar.