Sénéchal sprint naar winst in Vuelta na afhaken van ploeggenoot Jakobsen

Florian Sénéchal heeft Deceuninck-Quick Step een derde ritzege bezorgd in deze Vuelta. In een chaotische finale moest hun sprinter Fabio Jakobsen afhaken, maar Sénéchal rondde het werk alsnog af voor hun team en was het alweer de derde ritzege van de Belgische ploeg deze Vuelta.

Vandaag stond de laatste vlakke etappe van deze Vuelta op het programma en de sprinters konden zich nog een keer tonen in de massasprint. Na de aangekondigde sprint kregen we een rustig verloop. Drie koplopers reden lange tijd vooruit, maar vormde nooit een bedreiging voor het peloton. In het peloton was er wel even opwinding door de wind en het even in waaiers werd getrokken, maar dat was snel weer gedaan en konden we zoals verwacht gaan sprinten.

Deceuninck-Quick Step trok het in de laatste kilometers op een lint en het zorgde dat meerdere sprinters hun sprint al hadden gereden voordat er überhaupt gesprint kon worden. Ook de groenetruidrager Jakobsen kon het wiel niet houden van hun ploeggenoten en moest de Belgische ploeg het anders doen en dat lukte ook nog. Sénéchal sprintte naar de zege in Villanueva de la Serena en boekte zijn eerste ritzege in een grote ronde. Hij won voor de Italianen Matteo Trentin en Alberto Dainese.