FIFA 22 laat gameplay zien

Vandaag heeft EA Sports gameplay-trailer van FIFA 22 online gezet waarin de HyperMotion-technologie voor de next-gen consoles en Stadia in beeld uitgelegd wordt.

HyperMotion maakt gebruik van de data die motion-cap gehaald is terwijl er een heel team aan het voetballen is geweest met mocap-pakken. Elke aanraking, tackle, sprint en duel van de 22 spelers worden vastgelegd in meer dan 4000 nieuwe animaties in FIFA 22. Deze opnames zijn de basis voor echt menselijke bewegingsgegevens die bepalen hoe individuen en teams zich door FIFA 22 bewegen. Een geavanceerd eigen algoritme voor machine learning leert van die meer dan 8,7 miljoen opgenomen mocap-frames en schrijft vervolgens in realtime nieuwe animaties.

FIFA 22 zal verkrijgbaar zijn op 1 oktober voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, pc via Origin en Steam, Stadia, PlayStation 4 en Xbox One. Nintendo Switch krijgt een Legacy-versie van de game. Spelers die de game voor 11 augustus preorderen krijgen een niet-verhandelbare FUT Heroes Player.