FIFA 22 introduceert HyperMotion

Electronic Arts heeft de eerste trailer en details vrijgegeven van FIFA 22. Het nieuwste deel introduceert HyperMotion op PlayStation 5, Xbox Series X|S en Stadia.

Voor HyperMotion is er gebruik gemaakt van Xsens-pakken om 22 professionele voetballers tegelijkertijd te motion-cappen terwijl ze intensief voetballen. Elke aanraking, tackle, sprint en duel van de 22 spelers worden vastgelegd in meer dan 4000 nieuwe animaties in FIFA 22. Deze opnames zijn de basis voor echt menselijke bewegingsgegevens die bepalen hoe individuen en teams zich door FIFA 22 bewegen. Een geavanceerd eigen algoritme voor machine learning leert van die meer dan 8,7 miljoen opgenomen mocap-frames en schrijft vervolgens in realtime nieuwe animaties.

Paris Saint-Germain aanvaller Kylian Mbappé siert de FIFA-cover voor het tweede jaar op rij, wat hem een van de weinigen maak die twee keer achter elkaar de “cover star status” heeft weten te bereiken, naast anderen als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Meer details over de game verwachten we tijdens EA Play op 22 juli. Een ding is in ieder geval wel duidelijk: FUT is natuurlijk terug. Dit jaar zijn er bekende oud-voetballers toegevoegd onder de naam FUT Heroes.

FIFA 22 zal verkrijgbaar zijn op 1 oktober voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, pc via Origin en Steam, Stadia, PlayStation 4 en Xbox One. Nintendo Switch krijgt een Legacy-versie van de game. Gamers die de game voor 11 augustus preorderen krijgen een niet-verhandelbare FUT Heroes Player.