OS: Badloe derde na eerste dag, matig begin Bouwmeester

Bij het olympisch zeiltoernooi staat wereldkampioen Kiran Badloe derde na de eerste dag bij de windsurfers.

In de eerste twee races werd de 26-jarige Nederlander vijfde en zevende. Hij won vervolgens de derde wedstrijd waarna hij in het algemeen klassement voorlopig derde staat.

Regerend olympisch kampioen Marit Bouwmeester is moeizaam begonnen in de Laser Radial-Klasse. Na twee races staat ze achttiende.

Bouwmeester verloor in de eerste race de aansluiting met de snelste boten. In de drukte kon ze niet meer opstomen en er zat uiteindelijk niets meer in dan een 21e plek. De tweede race ging later van start omdat hij werd uitgesteld vanwege luwte. Ook nu kwam de 33-jarige Nederlandse slecht weg. Ze slaagde er nu wel in om een opmars in te zetten, maar ze kwam niet verder dan plek 14.

Windsurfster Lilian de Geus is haar Spelen begonnen met een achtste plek in de klasse RS:X. De 29-jarige De Geus is drievoudig wereldkampioene (2018, 2020 en 2021). Later vandaag volgen nog twee races.

Update 11:30 uur

Lillian de Geus staat na de eerste dag in de RS:X-klasse op de zesde plaats. De regerend wereldkampioene werd elfde in de tweede race en won de derde race. Titelverdedigster Charline Picon gaat na de eerste dag aan de leiding.