OS: Weer drie boten overtuigend in finale

Op de Olympische Spelen in Tokyo blijven de Nederlandse roeiers ontzettend lekker bezig zijn. Op COVID-geval Finn Florijn na zit elke Nederlandse boot nog volop in de race voor de medailles, met meerdere finaleplekken en favorieten in die finales. Dinsdag gaat het roeien verder, de wedstrijden van maandag zijn in verband met het aankomende slechte weer verplaatst naar vandaag.

Skiff vrouwen
Sophie Souwer wist in haar kwartfinales uitstekend te roeien: een plek bij de beste drie was nodig om naar de halve finales te gaan en de Nederlandse kwam ruimschoots als tweede over de finish.

Dubbeltwee vrouwen
Met Roos de Jong en Lisa Scheenaard heeft Nederland een uitstekende medaillekans en in de halve finales lieten ze dat in elk geval zien. Er werd even geduelleerd met de Canadese boot, maar die werd uiteindelijk keurig verslagen en dus staat Nederland overtuigend in de finale, waar Nieuw-Zeeland en Roemenië in principe wel de favorieten zijn.

Dubbeltwee mannen
Melvin Twellaar en Stefan Broenink behoren tot de favorieten voor goud en ook in de halve finales lieten ze weer zien dat dat niet onterecht is. Het duo pakte een overtuigende zege in de halve finales, ruim voor medefavoriet China, en kan gaan strijden om het goud.

Vier-zonder mannen
Jan van der Bij, Boudewijn Roell, Sander de Graaf en Nelson Ritsema moesten in actie komen in de herkansingen en dat ging prima. Roemenië was een maatje te groot, Nederland duelleerde met Polen om de tweede en laatste finaleplek en wist de wereldkampioenen te verslaan.