Ongenaakbare Bird wint ePrix New York, Frijns is leiding in kampioenschap kwijt

In de straten van New York is zondagavond de tweede Formule E-race van het weekeinde aldaar verreden. Dat leverde net als in race één geen harde gevechten op, hoewel er aan het einde van de race nog wel enige spanning te vinden was.

De poleposition was voor Sam Bird, naast Jaguar-teamgenoot Mitch Evans en voor Nick Cassidy en Pascal Wehrlein - Robin Frijns en Nyck de Vries moesten het doen met de 21e en 22e plek op de startgrid. Bird, Evans en Cassidy behielden hun posities bij de start, Sergio Sette Camara ging voorbij Wehrlein en een stilvallende Jean-Eric Vergne zorgde voor een safety car.

De Jaguars pakten hun eerste Attack Mode na ruim tien minuten, Cassidy volgde niet veel later. Daar veranderde verder weinig mee, net als bij de tweede Attack Mode-ronde; Evans en Cassidy wisselden door hun verschillende timing even van positie, maar lagen met twintig minuten te gaan gewoon weer op hun oorspronkelijke posities, dit keer met Antonio Felix da Costa achter zich.

Met amper drie ronden te gaan had Evans het ineens zwaar: Cassidy én Da Costa kwamen langszij en niet veel later gingen ook teamgenoten Wehrlein en André Lotterer hem voorbij. Vermoedelijk had Evans ergens de muur geraakt, want een van zijn achterwielen stond niet helemaal jofel meer onder de auto. Hij finishte nog wel, maar zakte terug tot de dertiende positie.

De winst ging naar de ongenaakbare Bird, voor Cassidy en Da Costa. Frijns finishte na een keurige race als achtste, De Vries werd achttiende. Frijns is zijn leidende positie in de titelstrijd kwijtgeraakt aan Bird en ook Da Costa is hem voorbij, terwijl De Vries na een paar dramatische races is weggezakt naar de tiende plek.