DICE LA wordt Ripple Effect Studios

Vandaag heeft Electronic Arts aangekondigd dat DICE LA, de in Los Angeles gevestigde studio onder leiding van Christian Grass, een nieuwe naam heeft: Ripple Effect Studios. Ripple Effect Studios werkt momenteel samen met DICE aan de ontwikkeling van Battlefield 2042. De studio zal het langverwachte volgende grote ervaring voor de game onthullen tijdens EA PLAY Live op 22 juli.

"Bij Ripple Effect Studios staan innovatie en kwaliteit voorop bij elk project, want zelfs het kleinste idee kan de wereld veranderen. Dit is het bepalende kenmerk achter de nieuwe naam van de studio," aldus Christian Grass, GM van Ripple Effect Studios. "We zijn trots op ons werk dat we gedaan hebben als DICE LA, en het DICE-team zal voor altijd deel uitmaken van ons DNA, maar in de afgelopen acht jaar hebben we onze eigen cultuur en onze eigen manier van werken ontwikkeld. We kijken met enthousiasme naar de toekomst, om het team uit te breiden en onze eigen identiteit te vestigen."

Vince Zampella, oprichter van Respawn Entertainment en algemeen directeur van de groep, heeft in januari 2020 een uitgebreidere leiderschapsrol op zich genomen die ook het toezicht op Ripple Effect Studios omvat. Samen richten Vince en Christian zich op het binnenhalen van meer vooraanstaande artiesten, ontwerpers en programmeurs, terwijl het team doorgaat met het werk aan Battlefield 2042 en begint met de ontwikkeling van een nog aan te kondigen project.

"De studio heeft een geweldige staat van dienst en is klaar om uit te groeien tot een nieuw bolwerk van games van hoge kwaliteit," aldus Vince Zampella, oprichter van Respawn Entertainment. "Met een geweldige nieuwe campus in Los Angeles en beschikbare posities op afstand, is het nu een goed moment om te overwegen bij ons te komen werken."

Zowel Christian als Vince zullen deelnemen aan de Spotlight van EA Play Live: The Future of FPS met Apex Legends & Battlefield. Deze is te zien op 8 juli om 19:00 CET. EA Play Live is te zien op 22 juli om 19:00 CET, waar Christian zal onthullen waar hij en het team van Ripple Effect aan hebben gewerkt.

Ripple Effect - Logo