Battlefield 2042 aangekondigd

Vers van de premiere-pers: Electronic Arts en Dice hebben zojuist de eerste trailer van Battlefield 2042 uitgebracht. Naast de te verwachten explosies is er niets te dol: even uit een jet hoppen om een andere stuk te schieten met een bazooka om daarna weer terug te kruipen, in 2042 is er veel meer mogelijk. Op 13 juni gaan we zien hoe de gameplay is, maar voor nu hebben ze een trailer die gemaakt is met de ingame engine.

In Battlefield 2042 balanceert de wereld op het randje van de afgrond. Tekorten aan voedsel, energie en schoon water hebben geleid tot tientallen mislukte staten en de grootste vluchtelingencrisis in de geschiedenis van de mensheid. Onder deze statelozen bevinden zich families, boeren, ingenieurs en zelfs soldaten. Te midden van deze crisis sleuren de Verenigde Staten en Rusland de wereld mee in een totale oorlog. Niet-gelieerde Specialists sluiten zich aan bij beide kampen en vechten niet voor een vlag, maar voor de toekomst van de statelozen in deze nieuwe wereld.

Spelers kruipen in de huid van Specialists, een nieuw type speelbare soldaat voor de franchise. Specialists zijn geïnspireerd door de traditionele vier Battlefield-klassen en worden uitgerust met hun eigen unieke Specialist Trait en Specialty, en hebben volledig configureerbare uitrustingen. Als Specialist krijgen spelers toegang tot een geavanceerd arsenaal aan wapens, uitrustingen en voertuigen die je tijdens de strijd kunt gebruiken. Deze krachtige nieuwe tools bieden creatieve spelers talloze opties, omdat ze de perfecte combinatie kunnen vinden die past bij hun speelstijl waarmee ze tegenstanders op het strijdveld te slim af kunnen zijn.

Multiplayer-matches worden nu uitgevochten met maximaal 128 spelers op de nieuwste consoles en pc's. De gevechten zijn op maps met dynamisch weer, gevaarlijke omgevingen en spectaculaire wereldgebeurtenissen met tornado's die de map uiteenrijten en zandstormen die de zon verduisteren. De verschillende multiplayermodi zullen tijdens EA Play uit de doeken worden gedaan, op 22 juli.

Battlefield 2042 kan nu worden gepre-orderd en is vanaf 22 oktober verkrijgbaar in de (digitale) winkel voor €59,99 op pc, €69,99 op Xbox One en PlayStation 4, en voor €79,99 op de Xbox Series X en S en PlayStation 5.