EK: Italië in heerlijke wedstrijd net te sterk voor België

België is uitgeschakeld op het EK. De Rode Duivels verloren in een heerlijke halve finale van Italië met 2-1. De Italianen spelen nu in de halve finale tegen Spanje dat eerder op de dag na strafschoppen won van Zwitserland.

In München was het vanaf de eerste minuten genieten tussen België en Italië. Na een eerste kansje van Romelu Lukaku leek Italië op voorsprong te komen vanuit een vrije trap, alleen werd het doelpunt door VAR afgekeurd vanwege buitenspel. Zowel Leonardo Bonucci als Giorgio Chiellini stonden buitenspel.

Zo bleef het 0-0 en wist Gianluigi Donnarumma een voorsprong van België te voorkomen. De Italiaanse doelman redde knap op een inzet van Kevin de Bruyne. Ook was Lukaku nog dicht bij de 1-0, maar opnieuw was Donnarumma die redding bracht. Het spel bleef op en neer golven en het was Italië dat op voorsprong kwam. Na slordig uitverdedigen kreeg Nicoló Barella de bal die vervolgens raak binnenschoot.

Vlak voor rust kwam Italië met een prachtig afstandsschot op 2-0. Lorenzo Insigne was de maker van het prachtige doelpunt, maar nog voor rust zorgde België terug voor de spanning in de wedstrijd. Jérémy Doku werd in de zestien neergelegd, waarna Lukaku vanaf elf meter raak schoot en we de rust in gingen met een 2-1 voor Italië.

Na de rust bleef het tempo hoog tussen de beide landen. Na een uur spelen kreeg België de kans op de 2-2. Na een steekbal van Doku op De Bruyne gaf de blonde middenvelder een open kans aan Lukaku, alleen kreeg de spits de bal er niet in. Daarna bleef België opzoek naar de gelijkmaker en was Lukaku opnieuw dichtbij na een voorzet van Nacer Chadli, alleen kwam hij net te kort. Ook een knappe individuele actie van Doku zorgde voor gevaar, alleen ging zijn schot net over.

In de slotfase bleef Italië overeind, alleen zag het wel Leonardo Spinazzola uitvallen met op het oog een zware blessure, waardoor het in de halve finale speelt tegen Spanje. Voor België zit het EK-toernooi erop.